Ενας 17χρονος μαθητής λυκείου αλβανικής καταγωγής, μόνιμος κάτοικος Καβάλας, είναι ο δράστης της εν ψυχρώ δολοφονίας του 18χρονου, επίσης μαθητής της γ’ τάξης λυκείου αλβανικής καταγωγής και κατοίκου Καβάλας, που βρήκε τραγικό θάνατο χθες το βράδυ μετά από πυροβολισμό που δέχθηκε στο θώρακα.

Ο 17χρονος ομολόγησε την πράξη του κατά την προσαγωγή και την ανάκριση στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας. Σύμφωνα με  τις αστυνομικές πηγές, ο δράστης ισχυρίστηκε ότι λογομάχησε με τον 18χρονο, με τον οποίο ήταν φίλοι αλλά είχαν οικονομικές διαφορές, και στην προσπάθειά του να τον εκφοβίσει, το όπλο εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Ο 17χρονος δεν ήταν νόμιμος κάτοχος του όπλου, κάλυκας του οποίου βρέθηκε χθες το βράδυ στο σημείο της δολοφονίας. Οι δυο νεαροί άντρες νωρίτερα διασκέδαζαν μαζί σε νυχτερινό κατάστημα της πόλης.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας της αστυνομικής διεύθυνσης Καβάλας, από χθες το βράδυ είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη, ενώ από την πρώτη στιγμή όλες οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν στο φιλικό περιβάλλον του θύματος, η κηδεία του οποίου θα γίνει το πρωί της Παρασκευής

ς το βράδυ της Τρίτης, ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ. 

Περισσότερα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά ενώ, νωρίτερα, το αλβανικό ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση επισημαίνοντας ότι το θύμα, αλβανός υπήκοος, γεννημένος στην Καβάλα, είναι ο 4ος Αλβανός που σκοτώνεται στην Ελλάδα, σε λίγες εβδομάδες.