Μετά την ανακοίνωση των τριών βουλευτών και την ανταπάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη, στην αντιπαράθεση για το Leader και την τύχη της Αναπτυξιακής εταιρίας παρεμβαίνει η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Τετάρτης, αναφέρει:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης συνεχίζει την αντιπολιτευτική του «δράση» μη έχοντας να επιδείξει πολιτική δράση.

Η ενασχόληση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δε λύνει προβλήματα που απασχολούν τον τόπο παρά μόνον … «ενημέρωσης» και διασκέδασης.

Επί της ουσίας, φαίνεται ότι ο κ. Αντιπεριφερειάρχης βγάζει την ουρά του απ’ έξω μη αποδεχόμενος τις ευθύνες για το σύστημα “Κοντού” που χρεοκόπησε την Αναπτυξιακή.  Δηλαδή άλλη ΝΔ τη χρεοκόπησε και άλλη ήρθε τώρα να κάνει κριτική, μετά από 10 χρόνια απουσίας από τα προγράμματα; Τελικά έφταιγε ο πρώην υπουργός και η ΝΔ ή όχι;  Ποια ΝΔ έχει ευθύνες και ποια όχι;

Ξέχασε την παρουσία του κι όταν συμφωνούσε με τη λύση που επελέγη, σε συνάντηση με τον κ. Μέτιο, τους Δημάρχους, τον υπουργό κ. Κουρουμπλή, τους βουλευτές, στις 16-6-2016, όπου συμφωνήθηκε η νέα Αναπτυξιακή Ροδόπης να συμπεριλάβει και την Ξάνθη  λόγω των μεγάλων της χρεών και της κατάστασης που η δεξιά διοίκηση της, την οδήγησε. Εκτός αν προσπαθεί να αδειάσει μετά θάνατον και τον πρώην Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη.

Παρατηρώντας το δημόσιο λόγο του κ. Αντιπεριφερειάρχη στα «μέσα κοινωνικής δικτύωσης» το τελευταίο διάστημα, το μόνο που κάνει είναι να αντιπολιτεύεται τους βουλευτές και την κυβέρνηση. Τη μια του φταίει το γεύμα του στρατηγού, την άλλη οι βουλευτές, την τρίτη το Leader.

Με την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης πότε ασχολείται άραγε;  Ή μπροστά στο πολιτικό αδιέξοδό του έχει αναλάβει εργολαβικά την αντιπολίτευση μήπως και αμοιφθεί με  κανένα αξίωμα ή θεσούλα από τον αρχηγό του, κ. Μητσοτάκη; Γιατί οι εκλογές έρχονται και η διαδικασία συλλογής ψήφων δεν είναι το καλύτερό του.

Ενθυμούμενοι την «ανάπτυξη» που έφερε η ΝΔ στον τόπο μας, δηλαδή, τα λουκέτα στην ΕΒΖ, στη ΣΕΠΕΚ, στη ΣΕΒΑΘ, στην ΕΛΒΙΖ, το ξεπούλημα της ΣΕΚΑΠ, τη διάλυση της Υγείας και της Παιδείας, ασφαλώς μας οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι πράγματι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ!