Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
ΑΡΧΙΚΗ TOP NEWS Μαρτυρικός θάνατος για την Ελένη από το Διδυμότειχο. Την πέταξαν ζωντανή στα...

Μαρτυρικός θάνατος για την Ελένη από το Διδυμότειχο. Την πέταξαν ζωντανή στα βράχια

Προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή ζήτησαν και πήραν από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου οι δύο κατηγορούμενοι για την δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη, από τοΔιδυμότειχο.

Η σορός της κοπέλας χθες από την Ρόδο στην Αλεξανδρούπολη και από κει στο Διδυμότειχο, όπου κηδεύτηκε σήμερα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Παλμός» ο συνήγορος υπεράσπισης του 19χρονου κατηγορούμενου, Στέλιος Κιουρτζής, «εμείς θα πούμε αυτό που έχει συμβεί και όπως έχει συμβεί. Σαφώς αυτά που ελέχθησαν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και σε καμία περίπτωση, η απολογία, γιατί ούτε καν απολογία είναι αυτό που συνεπάγει ως έγγραφο καθώς δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη ποινική διαδικασία για τη λήψη απολογίας, αυτά λοιπόν που διαλαμβάνονται στο νόμιμο έγγραφο δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα και αυτό που ο εντολέας μου θέλει να πει».

Τον 19χρονο και τον 21χρονο βαραίνει η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού, ενώ έχει ασκηθεί δίωξη και για βιασμό.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, ο συνήγορος υπεράσπισης του 21χρονου κ. Δημητριάδης σημείωσε ότι ο πελάτης του δεν γνώριζε καθόλου το θύμα και πως εκείνος που είχε ανταλλαγή μηνυμάτων με το θύμα, ήταν ο 19χρονος Αλβανός.

Μιλώντας στο Star, ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό της κοπέλας είπε πως «η Ελένη μαρτύρησε στα χέρια των δολοφόνων της». Ενώ προσθέτει, ότι αν την είχαν πάει στο νοσοκομείο (αντί να την πετάξουν στα βράχια και στη θάλασσα) θα είχε σωθεί.

Τον μαρτυρικό θάνατο της Ελένης Τοπαλούδη αποδεικνύουν και τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης. «Εκτός από το χτύπημα στο κεφάλι, υπάρχουν και άλλα ευρήματα που δείχνουν ότι την κακοποίησαν βάναυσα. Το συγκλονιστικό στοιχείο είναι ότι η κοπέλα ήταν ζωντανή όταν την πέταξαν στη θάλασσα. Αν την πήγαιναν στο νοσοκομείο, σήμερα θα ζούσε», είπε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής.