Συνεχίζει την πολιτική αντιπαράθεση με το ΣΥΡΙΖΑ για το Leader, μετά την απάντηση των τριών βουλευτών του κόμματος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, ο οποίος μεταξύ άλλων σημειώνει ότι ο ίδιος δεν έχει ευθύνη για την χρεοκοπία της Αναπτυξιακής. Μάλιστα, στην ανάρτησή του αναφέρει ότι δεν ανήκει στο παλιό πολιτικό σύστημα για το οποίο του χρεώνουν ότι ευθύνεται, θέση που μπορεί να ερμηνευτεί και ως πρόθεση να διαχωρίσει τη θέση του από σημαντικούς παράγοντες της ΝΔ στην περιοχή που διαχειρίστηκαν την ΑΝΞΑ και την οδήγησαν στη χρεοκοπία.

Η απάντηση Ζαγναφέρη:

Γιατί μπήκε η Ξάνθη στο Leader της Ροδόπης

Η Ξάνθη, όπως είναι γνωστό, συμπεριλήφθηκε ως τοπική ομάδα στην Αναπτυξιακή Ροδόπης μετά από πίεση των τοπικών παραγόντων για να μην χαθούν νέες πολύτιμες προκηρύξεις του Leader για την περιοχή. Το μόνο εναλλακτικό σενάριο της περιοχής ήταν η δημιουργία νέου σχήματος, που όμως παρουσίαζε τεχνικά προβλήματα, που ήταν αδύνατο να επιλυθούν σε στο μικρό χρονικό διάστημα που υπήρχε.

Έτσι μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις με τον τότε Υφυπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα, η τελική και οριστική συνάντηση έγινε με τον τότε Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή στην Ξάνθη με τη συμμετοχή των 3 βουλευτών της Ξάνθης, του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης K. Ζαγναφέρη, του τότε Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Χ. Μέτιου, των Δημάρχων της περιοχής όπου συμφωνήθηκε, τελικά, η λύση που εφαρμόστηκε και κατέστη δυνατό να εκμεταλλευτεί το πρόγραμμα Leader και ο νομός Ξάνθης, που είχε χάσει όλες τις προκηρύξεις μετά το 2008-9.