Ασφυκτικά γεμάτη ήταν η αίθουσα του ξενοδοχείου Elisso το βράδυ της Πέμπτης για την ομιλία του Μανώλη Σφακιανάκη, πρώην προϊστάμενου της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος και πλέον δημιουργού της οργάνωσης CSI, ειδικού ερευνητή και αναλυτική ηλεκτρονικών εγκλημάτων που ασχολείται ιδιαίτερα με την ασφάλεια στο διαδίκτυο και την επιμόρφωση γονέων και άλλων ενδιαφερόμενων.  

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τους συντονιστές εκπαιδευτικού έργου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ΑΜΘ Σάββας Μελισσόπουλο και Ευγενία Θεοδοσιάδου σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «Έκφραση» και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ξάνθης Θέμα της ήταν «Διαδικτυακές Συμπεριφορές Υψηλού Ρίσκου-Μύθοι και Πραγματικότητες της Διαδικτυακής μας Ζωής»  και ο Μ. Σφακιαννάκης παρουσίασε μια σειρά από συμπεριφορές όπως ο εθισμός, ο εκφοβισμός, το sexting και κυρίως την παιδική πορνογραφία και σεξουαλική εκμετάλλευση.

Κυρίως εστίασε στα δεδομένα και τη χρήση τους μέσα από το διαδίκτυο, τους κινδύνους για ενήλικες και ανήλικους αλλά και τα εγκλήματα που έχει εξιχνιάσει ή έχει αποτρέψει, ερευνώντας τα ηλεκτρονικά ίχνη και τις συμπεριφορές των δραστών. 

Παράλληλα με την Μ. Σφακιανάκη, επιμέρους ζητήματα ανέλυσαν στο κοινό η Μαρία – Ισαβέλα Βουλγαράκη, Ψυχολόγος – Εγκληματολόγος και η Ελένη Κουρούμαλη,  Παιδοψυχολόγος. Την οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης αποτέλεσαν η αγώνα Διούδη – Ψυχολόγος Κέντρου Πρόληψης και οι Σ. Μελισσόπουλος και Ε. Θεοδοσιάδου.