Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ξάνθης, αναφέρεται:

Ο συντονισμός των ενεργειών για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τον Δήμο μας, ενόψει της χειμερινής περιόδου 2018 – 2019, με στόχο την αντιμετώπιση τυχόν πλημμυρών, χιονοπτώσεων ή παγετού τέθηκαν στο επίκεντρο ακόμη μιας σύσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ξάνθης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα 28 Νοεμβρίου 2018, στο Δημαρχείο της πόλης μας, παρουσία του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου.

Ο εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ξάνθης Παναγιώτης Ταρενίδης δήλωσε ότι ο Δήμος Ξάνθης είναι καθόλα έτοιμος για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της χειμερινής περιόδου και σε ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα. «Ο Δήμος μας διαθέτει σε μόνιμη βάση μηχανήματα αποχιονισμού, αλατοδιανομείς, υδροφόρα οχήματα, καθώς και εργατοτεχνικό προσωπικό, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα», σημείωσε ο κ. Ταρενίδης.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης ζήτησε συνεργασία όλων των υπηρεσιών και σωστή ενημέρωση, προκειμένου να οργανώνονται αποτελεσματικά οι επιχειρήσεις, υπογραμμίζοντας ότι κλειδί επιτυχίας για την αντιμετώπιση έκτακτων περιπτώσεων και κακοκαιρίας είναι το τρίπτυχο συνεργασία – επικοινωνία – συντονισμός. «Όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουμε αποδείξει πως με τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας και την άρτια συνεργασία που αναπτύξαμε, αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες που προκύπτουν, ώστε οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς», είπε ο κ. Δημαρχόπουλος.

Στην ετοιμότητα των υπηρεσιών τους αναφέρθηκαν επίσης, στις τοποθετήσεις τους, αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες κατά τη διάρκεια της σύσκεψης.