Οριστικοποιήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες προκειμένου να ξεκινήσει ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη προσωπικού μόνιμης και σταθερής εργασίας στο «Βοήθεια στο Σπίτι» κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης και η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Η ρύθμιση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες.

Αμέσως μετά από τη συνάντηση ο κ. Χαρίτσης με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook, σημείωσε:

«Σήμερα είναι μια μέρα χαράς για το Υπουργείο Εσωτερικών και την κυβέρνηση συνολικά. Με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, οριστικοποιήσαμε τις τελευταίες λεπτομέρειες της ρύθμισης που θα φέρουμε στη Βουλή τις επόμενες μέρες προκειμένου να ξεκινήσει ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη προσωπικού μόνιμης και σταθερής εργασίας στο πρόγραμμα.

Σε αγαστή συνεργασία με τους εργαζόμενους και σεβασμό στο Σύνταγμα της χώρας λύνουμε ένα χρόνιο πρόβλημα ενισχύοντας το κοινωνικό κράτος και προστατεύοντας τα εργατικά δικαιώματα. Η δέσμευση η δική μας και του Πρωθυπουργού γίνεται πράξη: ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό πρόγραμμα εξασφαλίζεται και βάζουμε τέλος στο απαράδεκτο καθεστώς ομηρίας χιλιάδων ανθρώπων που για χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις τοπικές κοινωνίες».

Σύμφωνα με πληροφορίες  οι προσλήψεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα φτάσουν τις  3.250, καθώς οι  υπάρχουσες 3.030  οργανικές θέσεις θα προσαυξηθούν κατά  220, ώστε να καλυφθούν και οι ειδικές κατηγορίες εργαζομένων και να μη μείνουν εκτός οι ήδη υπηρετούντες στο πρόγραμμα.

Επίσης το σύνολο του κόστους μισθοδοσίας  των εργαζομένων θα καλυφθεί  από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σε ότι αφορά στη μοριοδότηση των ήδη υπηρετούντων στο πρόγραμμα η λύση που φαίνεται να επιλέγεται είναι να δοθεί αυξημένη μοριοδότηση ειδικής εμπειρίας για 84 μήνες (ήτοι 17 μόρια το μήνα για οκτώ χρόνια).

Η ρύθμιση αναμένεται να ψηφιστεί από το Βουλή ως τις αρχές του 2019.