Το 2ο ΓΕΛ Ξάνθης και το Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Γλαύκης βραβεύτηκαν στο πλαίσιο του 5ου  Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα «Οι εικόνες των σχολικών βιβλίων-πηγή έμπνευσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας». Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τη Μουσείο Σχολικής Ζωής και  εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων με τη συμμετοχή σχολείων από την Ελλάδα και όλη τη διασπορά. 

Η τελετή βράβευσης έγινε στο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης το Σάββατο 24 Νοεμβρίου.  Από το 2ο ΓΕΛ παρέλαβαν το βραβείο ο υποδιευθυντής Ανέστης Εξαφτόπουλος και ο καθηγητής του σχολείου Ευάγγελος Κιατίπης καθώς και οι μαθητές/τριες Γκιζέμ Καρά-Οσμάν, Δημήτρης-Ραφαηλ Ευστρατίου, Μαρία-Στεφανία Αρτεμίου, Στέλα Γκλαβίνη.

Το 2ο ΓΕΛ έκλεισε την εκδήλωση βράβευσης των Λυκείων και απέσπασε το χειροκρότημα για το γεγονός ότι το σχολείο είναι ζωγραφισμένο σε κάθε του αίθουσα με σχολικά βιβλία, αντικείμενο του σχετικού φιλμ. Μάλιστα απευθυνόμενος προς το κοινό της εκδήλωσης ο εκπαιδευτικός Ευάγγελος Κιατίπης, ανέφερε συγκινημένος ότι επί χρόνια φροντίζει χειμώνα-καλοκαίρι να ζωγραφίζει κάθε αίθουσα του Λυκείου ενώ ο υποδιευθυντής του σχολείου συμπλήρωσε ότι πλέον ζωγραφίζει και τους διαδρόμους του σχολείου.

Εκ μέρους του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Γλαύκης το βραβείο παρέλαβε η εκπαιδευτικός Γεωργία Οξούζογλου. Τα βραβεία επέδωσε στα σχολεία ο συγγραφέας Κώστας Στοφόρος ενώ η αποστολή από την Ξάνθη ταξίδεψε στην Αθήνα με χορηγία της Aegean.

Το φιλμάκι του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης