10.000 παράνομες συνταγογραφήσεις  από παθολόγο-διευθυντή σε κλινική Νοσοκομείου της Αν, Μακεδονίας και Θράκης με κόστος 6 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο, εντόπισαν οι Εσωτερικές υποθέσεις της ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο γιατρός προέρχεται από την ΑΜΘ ενώ σύμφωνα με νεότερα στοιχεία πρόκειται για γιατρό στη Θράκη. 

Η παραβατική συμπεριφορά γιατρού περιφερειακού δημόσιου Νοσοκομείου,  διακριβώθηκε από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε κατόπιν παραγγελίας της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο γιατρός φέρεται ότι προέβη σε σωρεία παράτυπων και καταχρηστικών συνταγογραφήσεων ειδικών φαρμακευτικών σκευασμάτων (συμπληρώματος διατροφής), την τριετία 2015, 2016 και 2017, με τη συνολική ζημιά σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) να προσδιορίζεται στα 6.204.334 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα «έκοβε» συνταγές σε ασθενείς που πήγαιναν για εξετάσεις για άσχετα προβλήματα, συμπεριλαμβάνοντας ένα διατροφικό φαρμακευτικό σκεύασμα που είναι για συγκεκριμένη στομαχική νόσο παρότι οι ασθενείς αυτοί είχαν άσχετα προβλήματα και δεν το είχαν ανάγκη, έτσι ώστε να παίρνει προμήθεια κάθε φορά που το συνταγογραφούσε. Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση υποβλήθηκε αρμοδίως.

Με στοιχεία από news247.gr