Mετά από συνάντηση που είχε το ΚΙΝΑΛ Ξάνθης με τον υποψήφιο του κόμματος για τις περιφερειακές εκλογές Κ. Σημιτσή, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Κώστας Σιμιτσής συναντήθηκε στις 20/11/2018 με την Ν.Ε. του ΚΙΝ.ΑΛ. Ξάνθης.

Η υποψηφιότητά του μπορεί να συνθέσει, να ενώσει και να εμπνεύσει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, προκειμένου η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να αλλάξει ρότα και να διαδραματίσει σοβαρό ρόλο στην έξοδο της περιφέρειάς μας από την κρίση και την υποβάθμιση.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, θα συγκροτηθεί εκλογική επιτροπή της παράταξης , που με επικεφαλής τον επιτυχημένο πρώην Δήμαρχο Καβάλας Κώστα Σιμιτζή, θα συμμετέχει στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου του 2019.

Η επιτροπή αυτή σε συνεργασία με τον επικεφαλής της παράταξης, θα επεξεργασθεί το πρόγραμμα, θα συγκροτήσει το ψηφοδέλτιο και θα έχει την εποπτεία του εκλογικού αγώνα στον νομό μας.

Καλούμε κάθε δημοκράτη συμπολίτη μας να συμβάλλει ουσιαστικά στην προσπάθειά μας να γίνει η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση μοχλός ανάπτυξης και προόδου σε μία από τις φτωχότερες περιφέρειες της χώρας μας και της Ευρώπης.

          Και ακόμη,  η περιφερειακή αυτοδιοίκηση να συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση του νομού μας και στην ανάδειξή του, ως τουριστικού προορισμού με την αξιοποίηση όλων των πλουτοπαραγωγικών του πηγών και δυνατοτήτων και του πολυπολιτισμικού του χαρακτήρα.