Για την κοινή εταιρεία Ελλάδας –Βουλγαρίας που αφορά τη Σιδηροδρομική Σύνδεση των λιμανιών της Β. Ελλάδας με τα λιμάνια της Βουλγαρίας μίλησε στη διάρκεια του Thessaloniki Summit ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. 

Στη συνάντηση του Πρωθυπουργού μας, του Αλέξη του Τσίπρα, χθες με τους άλλους ηγέτες των Βαλκανικών Χωρών, πάρθηκαν συγκεκριμένες αποφάσεις.

Σήμερα στη συνάντηση με τον ομόλογό μου Υπουργό Μεταφορών και με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, μπήκε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για να προχωρήσει η κοινή εταιρία της Ελλάδας και της Βουλγαρίας και οι διαδικασίες και η υπογραφή της συμφωνίας για τη σιδηροδρομική σύνδεση των λιμανιών της Βορείου Ελλάδας με τα λιμάνια της Βουλγαρίας. Θεωρούμε ότι αυτό είναι ένα μεγάλο έργο, ένα έργο που φέρνει τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρειο Ελλάδα πολύ ψηλά στο χάρτη των διεθνών μεταφορών και έχει συγκεκριμένα οφέλη όχι μόνο για τις μεταφορές αλλά για την παραγωγική ανασυγκρότηση και τις παραγωγικές δυνάμεις της Βορείου Ελλάδας και τις γεωπολιτικές επεκτάσεις που έχει.”