Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης μίλησε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γιώργος

Μίλησε, μεταξύ άλλων, για την προοπτική των Εθνικών Εκλογών, τις εξελίξεις στην εκλογική αναμέτρηση των Αυτοδιοικητικών εκλογών μετά το “βελούδινο” διαζύγιο του ΣΥΡΙΖΑ με τον Τάσο Τεφρωνίδη, την προγραμματισμένη απεργία των εκπαιδευτικών και τις διεκδικήσεις τους, ενώ απάντησε σε ερωτήσεις ακροατών σχετικά με η συζήτηση που αναπτύσσεται για το στρατόπεδο “Αναλογίδη” στη Σταυρούπολη και το προσύμφωνο της Κυβέρνησης με την Εκκλησία.

Εθνικές Εκλογές

Οι εκλογές επιμένει ο Γραμματέας ότι θα γίνουν στο χρόνο τους και μάλιστα επικαλέστηκε δημόσια τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στην οποία δήλωσε ότι θα αξιοποιήσει μάλιστα και πέραν της θητείας τις 20 ημέρες επιπλέον που προβλέπει το σύνταγμα.

Συντάξεις και αντίμετρα

Οι συντάξεις δεν θα περικοπούν. Υπάρχουν αντίμετρα ικανά να τις διασφαλίσουν, κόντρα στα παπαγαλάκια, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ,  που επί μήνες παραπλανούν τους πολίτες δημιουργώντας αρνητικό κλίμα.

Αυτοδιοικητικές εκλογές

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης σημείωσε, θα ανακοινώσει το αργότερο έως τις 15 Δεκεμβρίου τον υποψήφιό του στο Δήμο Ξάνθης, σε μια διαδικασία που συνεχίζεται για την αξιοποίηση του καταλληλότερου προσώπου τονίζοντας ότι οι επιλογές δεν γίνονται με στενό κομματικό χαρακτήρα, αλλά αντίθετα το διευρυμένο ψηφοδέλτιο ήταν από την αρχή η στόχευση, η οποία παραμένει.

Εκπαίδευση – Πρόνοια 

Ο Γ. Χατζηθεοδώρου ενημέρωσε ότι στον προϋπολογισμό του 2019 υπάρχει ήδη η πρόβλεψη για 4.500 διορισμούς στην ειδική αγωγή και  3.000 στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”

Στρατόπεδο “Αναλογίδη” στη Σταυρούπολη

Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, υποστήριξε ο Γ. Χατζηθεοδώρου. Υπήρξε για όλη την Ελλάδα καταγραφή χώρων του στρατού που δεν χρησιμοποιούνται αλλά πέρα αυτού δεν υπάρχει τίποτα ούτε έως σκέψη για τη Σταυρούπολη. Στην αποστροφή της πρότασής του πάντως σημείωσε ότι υπάρχουν αρκετοί από τη Σταυρούπολη που θα ήθελαν να εγκατασταθούν μετανάστες καθώς έχει καταγραφεί ότι όπου αυτό έχει συμβεί έχει δώσει μια οικονομική ανάσα στην τοπική κοινωνία.

Κράτος – Εκκλησία

Το  προσύμφωνο υποστήριξε ο κ. Χατζηθεοδώρου είναι γεγονός και αυτό είναι μια ιστορική στιγμή για την προσέγγιση του θέματος. Από το προσύμφωνο όμως μέχρι τη συμφωνία τόνισε υπάρχει πολύς δρόμος και το σημαντικό είναι πως ο δρόμος είναι ανοικτός για συζητήσεις και για την προοπτική την καλύτερης δυνατής λύσης-συμφωνίας.