To Hellenic US Exchange Alumni, σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και το Xanthi TechLab του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το διήμερο σεμινάριο για νέους με τίτλο “Millennials: Youth Empowering Youth Across Greece”.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους ηλικίας 16-20 (μαθητές Λυκείου και φοιτητές των δύο πρώτων ακαδημαϊκών ετών) και περιλαμβάνει δραστηριότητες συνεργατικής κι ανοιχτής μάθησης σε θέματα που αφορούν τη γενιά των Millennials.

Ενδεικτικά, θέματα που περιλαμβάνονται είναι: ο ρόλος των μέσων μαζικής ενημέρωσης, οι χρήσεις και η επιρροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η κοινωνική επιχειρηματικότητα και τα εργαλεία ενεργοποίησης της κοινωνίας των πολιτών.

Επιπλέον, στο πρόγραμμα επιχειρείται  προσέγγιση των μεθόδων επιχειρηματολογίας,  που καταλήγει στη διεξαγωγή ρητορικών αγώνων (debate) μεταξύ των συμμετεχόντων πάνω σε επίκαιρα θέματα.

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΆΝ.

Παρέχεται γραφική ύλη και φαγητό στη διάρκεια των σεμιναρίων. Δεν καλύπτεται διαμονή και μετακίνηση στην Ξάνθη.

Αν ενδιαφέρεσαι να συμμετάσχεις, συμπλήρωσε την αίτηση στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://bit.ly/MillennialsXanthi

Το πρόγραμμα λαμβάνει χώρα στο Xanthi TechLab (Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξάνθης 1ος όροφος) το πρώτο σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου και διεξάγεται στα ΑΓΓΛΙΚΆ σε προσιτό λεξιλόγιο.