Σε εξέλιξη βρίσκεται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης η προκαταρκτική εξέταση σχετικά με τις καταγγελίες που αφορούν τις διαγωνιστικές διαδικασίες για το έργο της καταπολέμησης των κουνουπιών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι καταγγελίες που οδήγησαν στο σχηματισμό ποινικής δικογραφίας αφορούν σε φωτογραφικούς όρους του σχετικού διαγωνισμού, με αναφορές ακόμη και για μεγάλο σκάνδαλο που ενδέχεται να προκαλέσει ακόμη και διώξεις κατά συγκεκριμένων προσώπων.

Η εξέλιξη στο θέμα που είχαν αναδείξει ΜΜΕ κυρίως της Καβάλας, προέκυψε μετά από ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Ν. Νικολόπουλο, προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης με θέμα «Θα ελέγξετε τους διαγωνισμούς κουνουπιών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ που έγιναν με φωτογραφικούς όρους και μοιράστηκαν σε κάποιες εταιρίες οι νομοί και τα χρήματα;», Ο υπουργός Δημήτριος Παπαγγελόπουλος, στην απάντησή του, επισήμανε: «Όπως μας ενημέρωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης, σχετικά με το εν θέματι ζήτημα, έχει σχηματισθεί η με ΑΒΜ: Α17/1475 ποινική δικογραφία στο πλαίσιο της οποίας διενεργείται προκαταρκτική εξέταση. Δεσμευόμενοι όμως από τη διάταξη του άρθρου 241 ΚΠΔ, δεν δύνανται να μας παράσχουν περαιτέρω στοιχεία επ’ αυτής».

«Το ουσιαστικό στοιχείο στην απάντηση του υπουργού είναι ότι επιβεβαιώνονται όλα τα δημοσιεύματα σε σχέση με το μεγάλο σκάνδαλο της καταπολέμησης των κουνουπιών και ότι έχει σχηματιστεί δικογραφία και πολύ σύντομα θα ασκηθούν διώξεις. Για το που κατασπαταλήθηκαν αρκετά εκατομμύρια ευρώ, διατυπώσαμε κατ’ επανάληψη τα σχετικά ερωτήματα προς τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και τον άμεσα εμπλεκόμενο αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Κώστα Αντωνιάδη, ωστόσο «σφύριζαν αδιάφορα» χαρακτηρίζοντας αυτά τα δημοσιεύματα ως προϊόν της δημοσιογραφικής φαντασίας», τονίζει σε δημοσίευμά του το xronometro.com.

xronometro.com