Στην Καβάλα με κλιμάκιο μηχανικών της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΑΕ για τη γέφυρα που κατέρρευσε η Υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) Κατερίνας Νοτοπούλου

Στην Καβάλα βρίσκεται από το πρωί, η Υφυπουργός Εσωτερικών, Κατερίνα Νοτοπούλου μαζί με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη και τον πρόεδρο της Εγνατίας οδού Απόστολο Αντωνούδη προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία στη γέφυρα που κατέρρευσε χθες σε κεντρική οδική αρτηρία της πόλης.
Από την πρώτη στιγμή η κα. Νοτοπούλου βρισκόταν σε επικοινωνία με τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη και ήδη από χθες βρίσκεται στην περιοχή κλιμάκιο μηχανικών της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ για τον έλεγχο της γέφυρας.
Έχει επίσης δοθεί εντολή να μεταβεί στην Καβάλα και κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων.

Η Υφυπουργός Εσωτερικών εξέφρασε έντονο προβληματισμό για την κατάρρευση της γέφυρας καθώς είναι η δεύτερη γέφυρα που καταρρέει στην περιοχή μετά από αυτή του Κομψάτου στον Ίασμο.

«Η πολιτεία αυτονόητα», τόνισε η Υφυπουργός, «θα κάνει ό,τι πρέπει, ωστόσο είναι πολύ πρόωρο να προβούμε σε ασφαλή συμπεράσματα για το πώς κατέρρευσε η γέφυρα. Έχουν γίνει μόνο κάποιες πρώτες εκτιμήσεις. Θα συζητήσουμε για το τι μπορεί να γίνει από την μεριά του δήμου και της περιφέρειας και εφόσον δεν είναι επαρκείς οι δυνατότητες θα συνδράμει τότε το αρμόδιο υπουργείο, όπως γίνεται πάντα. Σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει και έλεγχος για την απόδοση ευθυνών».

Η κα Νοτοπούλου υπογράμμισε ακόμα ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο σχετικά με τις υποδομές προβλέπει τη σύσταση μητρώου, προκειμένου να διασφαλίζει την ασφάλεια των υποδομών μιας και προβλέπει την καταγραφή της κατασκευής τους, της συντήρησής τους και φυσικά του ελέγχου.

Η Υφυπουργός μετά τον επιτόπιο έλεγχο, συμμετείχε σε σύσκεψη εργασίας στο Δημαρχείο της Καβάλας με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να καθοριστούν τα επόμενα βήματα που απαιτούνται για την επισκευή της γέφυρας.

Η κα Νοτοπούλου δήλωσε πως σε περίπτωση που Δήμος ή και Περιφέρεια δηλώσουν αδυναμία κατασκευής της γέφυρας καθώς πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που απαιτεί χρόνο και μεγάλο κόστος, τότε η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνδράμει.