Η ΦΕΞ, το βιβλιοπωλείο Πυργελή και η Μουσική βιβλιοθήκη Ξάνθης «Σόνια Θεοδωρίδου», οργανώνουν εκδηλώσεις για το βιβλίο και τη μουσική…

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 [20.00] Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης Βιβλιοπαρουσίαση «Καταραμένες πολιτείες» της Έλενας Χουσνή.

Το βιβλιοπωλείο Πυργελή, οι εκδόσεις ΚΥΦΑΝΤΑ και η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης (Φ.Ε.Ξ.) σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Έλενας Χουσνή «Καταραμένες Πολιτείες». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Μαρία Κώστογλου, Δημοσιογράφος και η Δέσποινα Χατζηπαναγιώτου, Επισκέπτρια Υγείας Τ.Ε., Διεύθυνση Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας.

Το βιβλίο «Καταραμένες πολιτείες»

Η λέπρα εγκατέλειψε τα λημέρια τους, ερείπωσε η φυλακή τους, γκρέμισαν οι τοίχοι,
έπεσε η στέγη, ερήμωσε ο τόπος, δεν είναι πια το ρέμα το σύνορο του κόσμου, και
πάλι όμως η ιερή απόσταση δεν περπατήθηκε.

Αυτή την αρρώστια δεν την νίκησαν ποτέ. Δεν έχει φάρμακο. Εκεί έξω έγιναν
πολυτραυματίες, μέτρησαν πληγές που δεν τις γνώριζαν και δεν ήξεραν να τις
γιατρέψουν. Βαθιές, κοφτερές, με μπόλικο φαρμάκι. Καινούριο φαρμάκι, ανίκητο.
Καθάρισε το σώμα τους μα οι άλλοι ήθελαν μια κάθαρση διαφορετική, τελειωτική, να
έχει σύνορα συγκεκριμένα, αδιάβατα. Δεν βρέθηκε διαβατήριο για αυτά τα σύνορα.

Ακόμη αδιάβατα είναι.

Η συγγραφέας

Η Έλενα Χουσνή γεννήθηκε και μεγάλωση στην Πέλλα. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες Eθνος&Έθνος της Κυριακής ως υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και ως επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Βορείου Αιγαίου, ενώ σήμερα εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Σάμου.

Διηγήματά της έχουν φιλοξενηθεί σε συλλογικά έργα, ενώ το βιβλίο της Άλικο σαν το …Αίμaaέλαβε το Α΄ Βραβείο στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (2012). Από την ΠΕΛ εξ άλλου έχει βραβευθεί με το Α΄ Βραβείο
Θεατρικού έργου (2009) και με το Γ΄ Βραβείο Μυθιστορήματος (2009). Έχει λάβει διακρίσεις και βραβεία σε πολλούς πανελλήνιους διαγωνισμούς.

Το 2014 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο "Στα άδυτα.. των δυτών" από τις εκδόσεις Δίαυλος. Από τον Ιανουάριο του 2015 έγινε μέλος της ΕΛΣΑΛ (Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας).