Σε ανακοίνωσή της η Γ.Α.Δ. ΑΜΘ αναφέρει:

Συνελήφθησαν προχθές το βράδυ, στην παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Ξάνθης, δύο ημεδαποί, ηλικίας 25 και 35 ετών, κατηγορούμενοι για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών. Στη σχετική δικογραφία ο 25χρονος κατηγορείται επίσης για απόπειρα ανθρωποκτονίας και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας – Ξάνθης και επιχείρησαν να τους ελέγξουν. Σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ο 25χρονος οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στην προσπάθεια διαφυγής, ο 25χρονος εμβόλισε με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ένα περιπολικό με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν και τα δύο οχήματα και ακολούθως να συλληφθούν οι δύο δράστες.

Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκαν οι δύο δράστες και ένας αστυνομικός, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου ο 35χρονος παρέμεινε για νοσηλεία.

Όπως διαπιστώθηκε, στη διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες επιχειρώντας να διαφύγουν, απέρριψαν στο οδόστρωμα μία συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους 6,8 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.

 

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες τους, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν, μία (1) συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους 1,5 γραμμαρίου, τέσσερις (4) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 10 γραμμαρίων και μία (1) ζυγαριά.

Κατασχέθηκε επίσης ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υπεβλήθη στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε του Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.