Η Ξάνθη επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και πήρε τη νίκη επί του ΑΟΚ στην Κέρκυρα με γκολ του Κασάδο στην εκπνοή!

Η Ξάνθη έπιασε τον ΟΦΗ στην κορυφή του εβδόμου ομίλου του κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας του ΑΟΚ στην Κέρκυρα 1-0 με γκολ του Κασάδο στο φινάλε του ματς!

Οι ακρίτες είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και αναζήτησαν πιο έντονα το γκολ χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες με τον Κάστρο (2′) και τον Σουλεϊμάν (8). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να φτάνουν ξκοντά στο γκολ, αλλά να μην τα καταφέρνουν. Η Ξάνθη με το σουτ του Γέντρισεκ μέσα από την περιοχή στο 25′, ενώ ο ΑΟΚ με το τετ α τετ του Αποστολίδη με τον Ζίβκοβιτς, ωστόσο ο Σέρβος τερματοφύλακας κράτησε το μηδέν.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Κάστρο να μην πιάνει όπως θα ήθελε το σουτ από ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή. Στο 78′ η ομάδα του Ράσταβατς είχε δοκάρι μετά την εκτέλεση φάουλ του Κασάδο, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα ο Μελισσόπουλος έχασε σπουδαία ευκαιρία με σουτ μέσα από την περιοχή!

Στο 93ο λεπτό ο Κασάδο πήρε την κεφαλιά και σημείωσε το 1-0, για να χαρίσει παράλληλα τη νίκη στην Ξάνθη, έστω στο φινάλε, με τους ακρίτες να έχουν χάσει νωρίτερα αρκετές ευκαιρίες! Ο Χόρχε Κασάδο ήταν η χρυσή αλλαγή του Ράσταβατς, καθώς πήρε τη θέση του Σαλιμό Σιλά στο 52, εξαιτίας τραυματισμού του Γάλλου.

Αγωνία υπήρξε για τον Κάστρο, ο οποίος είχε σύγκρουση πριν το φινάλε με τον Τουράμ και φάνηκε να τραυματίζεται στο κεφάλι.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Δημήτρης Σπανός): Αθανασόπουλος, Σανδραβέλης, Σπίνουλας, Θεοδωράκης, Κούρος, Ζορμπάς, Κρητικός, Βίλα, Λινάρδος (75′ Τουράμ), Αποστολίδης (62′ Σιατραβάνης), Κρητικός

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Αλμέιδα, Σιλά (52′ Κασάδο), Κίκε, Καμαρά, Μελιόπουλος, Οκάν Σουλεϊμάν, Γέντρισεκ (65′ Μελισσόπουλος), Κάστρο