Με ήπια γλώσσα, σε ανακοίνωσή του μετά την κατάργηση του συνδυασμού και το διαζύγιο με το ΣΥΡΙΖΑ, ο Τάσος Τεφρωνίδης αναφέρει σε ανάρτησή του:

Θέλοντας να διευκολύνω την νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης από το αδιέξοδο που προέκυψε με την τελείως διαφορετική πολιτική λογική για το πως θα πρέπει να λειτουργεί και να συγκροτηθεί ο συνδυασμός μου για την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου η επιστροφή της πρότασης που μου έκανε ήταν πλέον μονόδρομος .

Θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη απο τους συμπολίτες μου που αγκάλιασαν με θέρμη την υποψηφιότητα μου , αλλά παράγοντες έξω απο την λογική μου και για να διαφυλάξω την ακεραιότητα και τον πολιτικό προσανατολισμό μου, με ώθησαν να μη δεχθώ πλέον αυτήν -κατά τα αλλα- τιμητική πρόταση.

Ήταν πλέον αδύνατο να μπορέσω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες μου για ένα δήμο που πραγματικά αξίζει σε αυτήν την πόλη . Όλο αυτον τον καιρό συνάντησα και μίλησα με συμπολίτες μου που πραγματικά ενδιαφέρονταν για την αγαπημένη μας πόλη , ένιωθα οτι έβλεπαν στα μάτια μου οτι θα μπορούσαν να συνεχίζουν να ελπίζουν στην μεγάλη ανατροπή που θα έδινε στην πόλη μας την αίγλη που της αξίζει . Ελπίζω να αρκεί ο χρόνος τον 7 μηνών που απομένουν για την αναζήτηση άλλου υποψηφίου .

Θέλω να ευχαριστήσω τους καινούργιους φίλους και συνοδοιπόρους που απέκτησα σε αυτό το σύντομο ταξίδι , τους διαβεβαιώνω οτι έχουν πλέον μείνει στην καρδιά μου.
Παραμένω ενεργός πολίτης.