Επίσημη είναι πλέον η απόσυρση της υποψηφιότητας Τεφρωνίδη στο Δήμος Ξάνθης που αποφασίστηκε την περασμένη εβδομάδα όταν διαπιστώθηκαν σοβαρές διαφορές και άλλα προβλήματα στο συνδυασμό.

Σε ανακοίνωση η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης αναφέρει:

Εκτιμούμε ότι η πρωτοβουλία που ξεκίνησε τον φετινό Μάη και είχε ως στόχο της την παρέμβασή μας στο Δήμο Ξάνθης έχει εξαντλήσει τα όριά της. Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, τότε, είχε ξεκινήσει μια διαδικασία εξεύρεσης προγραμματικών και προοδευτικών συγκλίσεων με πρόσωπα και πολιτικούς χώρους βάσει συγκεκριμένων αξόνων που αφορούσαν στην:
1) Ανατροπή στο τέλμα και στη στασιμότητα που έχει καταδικάσει τον Δήμο μας και τους πολίτες του, η απερχόμενη δημοτική αρχή.
2) Συμφωνία για τον ρόλο της Αυτοδιοίκησης στο πολιτικο–διοικητικό σύστημα της χώρας, σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις για τους ΟΤΑ βάσει της απλής αναλογικής.
3) Συγκρότηση μετώπου απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό, την ακροδεξιά, τον φασισμό, τη διαφθορά, τη διαπλοκή, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και την ομοφοβία.
4) Εφαρμογή κοινωνικής και πολιτιστικής – πολιτισμικής, οικολογικής πολιτικής.

Βάσει των παραπάνω είχαμε καταλήξει στην υποστήριξη του Τάσου Τεφρωνίδη ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης και υποψήφιου δημάρχου Ξάνθης.

Η προσπάθεια αυτή έχει λήξει καθώς διαπιστώθηκαν:
α) διαφωνίες στην υλοποίηση της ιδέας και στη λειτουργία της,
β) αποκλίνουσες απόψεις, καθώς αναπτύσσονταν όλες οι πτυχές της κοινής προσπάθειας.
Πιο συγκεκριμένα αναδύθηκαν διαφορετικές αντιλήψεις και προσεγγίσεις σε θέματα που είναι σημαντικά για τον Δήμο Ξάνθης.
Το βλέμμα μας και οι αναφορές μας αναφέρονται σε όσα θέλουμε να γίνουν στο Δήμο. Έχουμε το θάρρος να διαπιστώνουμε λάθη και να διορθώνουμε τις προσπάθειές μας με δημόσιο και ξεκάθαρο τρόπο. Στον πυρήνα της προσπάθειάς μας βρίσκεται η αγωνία μας να αλλάξει ο Δήμος της Ξάνθης και το ενδιαφέρον να επιτευχθεί αυτός ο στόχος με ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες.
Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στις συλλογικές διαδικασίες ως μοναδική εγγύηση μιας άλλης πρότασης για την αυτοδιοίκηση απέναντι στο αποτυχημένο δημαρχοκεντρικό μοντέλο άλλων εποχών.