34780319 - hands of a missing kidnapped, abused, hostage, victim woman tied up with rope in emotional stress and pain, afraid, restricted, trapped, call for help, struggle, terrified, locked in a cage cell.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης και η ενδελεχής αστυνομική διερεύνηση, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο  αλλοδαπών, ηλικίας 41 και 36 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι είχαν απαγάγει μετανάστες καιζητούσαν λύτρα.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, χθες το μεσημέρι, στο ΚΤΕΛ Ξάνθης, οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά τρεις αλλοδαπούς, που δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα, ενώ στο πλαίσιο της επιχείρησης διακριβώθηκε η εμπλοκή των δύο δραστών, στην παράνομη κατακράτηση των αλλοδαπών και την διευκόλυνση μεταφοράς τους στη ενδοχώρα.

Συγκεκριμένα, από την έρευνα προέκυψε ότι, οι τρεις μετανάστες μετά την παράνομη είσοδο τους στην Ελλάδα, οδηγήθηκαν σε οίκημα σε αγροτική περιοχή της Ξάνθης, όπου οι δύο δράστες τους κρατούσαν παράνομα, μέχρις ότου οι συγγενείς τους καταβάλουν χρήματα. Ακολούθως, μόλις καταβλήθηκαν τα χρήματα που απαιτούσαν, οι δύο δράστες καθοδήγησαν τους τρεις αλλοδαπούς στα ΚΤΕΛ, όπου θα τους προμήθευαν με εισιτήρια με προορισμό  την Αθήνα, διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο την μεταφορά τους στην ενδοχώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης.