Παρά την πρωινή βροχή και τη συννεφιά, η επέτειος της μάχης του ελληνικού λαού απέναντι στο φασισμό και το ναζισμό γιορτάστηκε με κάθε επισημότητα στην Ξάνθη 

Η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιήθηκε κανονικά με τη διαφορά ότι τα δημοτικά σχολεία παρέλασαν μόνο με τους/τις σημαιοφόρους και παραστάτες και όχι τα υπόλοιπα τμήματα.

Προηγήθηκε κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης αλλά και Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό. Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Ξάνθη ήταν ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης.

Δήλωση Γιαννακίδη

Τη σημασία της ημέρας διαχρονικά για τον ελληνισμό αλλά ιδιαίτερα σήμερα επεσήμαναν όλοι στις δηλώσεις τους. Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης σημείωσε από την πλευρά του:

“Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα που μας θυμίζει την απόφαση την ελληνικού λαού να αγωνιστεί απέναντι στο φασισμό και το ναζισμό με όλες του τις δυνάμεις. Είναι μια μέρα που πρέπει διαρκώς να μας υπενθυμίζει ότι η μάχη απέναντι στο φασισμό και τις δυνάμεις που θέλουν να μας οδηγήσουν στο παρελθόν πρέπει να είναι διαρκής και καθημερινή. Όλοι οι προοδευτικοί πολίτες αυτού του τόπου οφείλουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες προκειμένου να απομονωθούν ακραίες φωνές που σπέρνουν το διχασμό, φωνές που ευλογούν τους εχθρούς, που πολέμησε η ελληνική κοινωνία, όπως υπενθυμίζει η σημερινή επέτειος.

Θεωρώ ότι ιδιαίτερα στην πολυπολιτισμική Θράκη και την Ξάνθη, είναι αναγκαίο όσο ποτέ, ενωμένος ο λαός να προχωρήσει προκειμένου να ξεπεράσουμε οριστικά και αμετάκλητα την οικονομική κρίση και όλες τις προκλήσεις.  Τα προβλήματα είναι κοινά και οι λύσεις κοινές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε σε ποιους αγώνες θυσιάστηκαν οι Έλληνες ήρωες, ιδιαίτερα τη σημερινή μέρα, που αποτελεί σαφές μήνυμα κατά του φασισμού και του ναζισμού. Χρόνια Πολλά

Φωτογραφικό υλικό