Σε επιχείρηση ανασύνταξης προχωρά η ΝΔ στην Περιφέρεια και ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος μετά τις συγκρούσεις που προηγήθηκαν για την υποψηφιότητα στην ΑΜΘ. 

“Έχω επίγνωση της ευθύνης μου. Έγιναν σημαντικά βήματα στην ΠΑΜ-Θ και συνεχίζουμε στο όραμα Παυλίδη εμπλουτισμένο και με νέες προτάσεις στον Πρωτογενή Τομεα, στην Επιχειρηματικότητα, στις επενδύσεις στην Ενέργεια και στον Τουρισμό.”

Αυτό δήλωσε χθες ο νυν και εκ νέου με τη στήριξη της ΝΔ, Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χρήστος Μέτιος. Επιπλέον έκανε λόγο για μια ανοικτή και Δημοκρατική Περιφέρεια και κάλεσε τους πολίτες να τον εμπιστευθούν.
«Στοίχημά μου είναι να γίνουν περισσότερα έργα στην ΑΜ-Θ και προσβλέπω στη συμμετοχή δυνάμεων της Κοινωνίας και από άλλους πολιτικούς χώρους».(σ.σ ειδικά για το κομμάτι αυτό ο κ. Μέτιος είπε πως θα υπάρχουν εκπλήξεις στο ψηφοδέλτιο).

Ο κ. Μέτιος δέχθηκε βροχή από ερωτήματα για το ποιες θα είναι οι κινήσεις του μετά την επίσημα διατυπωμένη αμφισβήτηση μεγάλου αριθμού Περιφερειακών Συμβούλων και Αντιπεριφερειαρχών, της παράταξή του.

Ο ίδιος περιορίστηκε να πει πως θα εξετασθεί κάθε περίπτωση, διαγραφής ή αμφισβήτησης περιφερειακού συμβούλου ξεχωριστά, χωρίς να θέλει προς το παρόν να αποκαλύψει τις κινήσεις του.

Για το θέμα των ανεξάρτητων συνδυασμών και ειδικά για τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, Κώστα Ζαγναφέρη, ο κ. Μέτιος εκτίμησε πως τελικά θα αποσύρει τον συνδυασμό του και θα ευθυγραμμισθεί με την Περιφερειακή Αναγέννηση.

Τέλος ευχαρίστησε την ΝΔ το μεγαλύτερο κόμμα, όπως είπε, για την στήριξη στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Πάντως ηχηρή ήταν η απουσία των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών το βράδυ της ίδιας μέρας από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Την επίσημη υποστήριξη της ΝΔ για την ΑΜΘ ανακοίνωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης 

Mια μέρα πριν, την στήριξη του Χρηστού Μέτιου από την ΝΔ ,ως υποψηφίου περιφερειάρχη για την Ανατολική Μακεδονία Θράκη ανακοίνωσε χθες από την Κομοτηνή ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης. Η ΝΔ κατέληξε σε μια απόφαση είπε ο κ. Αυγενάκης ,ο Χρήστος Μέτιος αποτελεί την επιλογή του κόμματος. Η ΝΔ ενωμένη, συντονισμένη κι αποφασισμένη διεκδικεί την περιφέρεια ΑΜΘ και κάλεσε τους πολίτες της ΑΜΘ, να συνταχθούν στο πρόσωπο του Χρήστου Μέτιο.
Ο κ .Αυγενάκης αναφέρθηκε και στην κόντρα Καμμένου -Κοτζιά λέγοντας ότι ο κ Τσίπρας στάθηκε αδύναμος να αντιδράσει και έκανε λόγω για εικόνα παρακμής της κυβέρνησης.
Από την πλευρά του ο νυν και εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, δήλωσε “αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα η στήριξη από το μεγαλύτερο κόμμα της χώρας. Ευχαριστώ τους βουλευτές του κόμματος και τους κ. Στυλιανίδη και Κοντό για τις δηλώσεις στήριξης τους. Η εμπιστοσύνη της ΝΔ δίνει σε μένα μεγάλη δύναμη.’’
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι δηλώσεις στήριξης στο πρόσωπο του κ. Μέτιου έκαναν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ της περιφέρειας ΑΜΘ και οι πρόεδροι όλων των ΝΟΔΕ της ΑΜΘ .

Δήλωση Προέδρων ΝΟΔΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 

Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα , ο κ. Χρήστος Μέτιος έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Ως Πρόεδροι των ΝΟΔΕ Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου χαιρετίζουμε τη στήριξη αυτή και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις με επικεφαλής τον Χρήστο Μέτιο για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και το μέλλον που η Περιφέρειά μας δικαιούται και αξίζει.
Είμαστε όλοι ενωμένοι στο κοινό αγώνα σημειώνεται στην ανακοίνωση Προέδρων ΝΟΔΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης