Από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, μετά από πολύμηνη έρευνα, εξαρθρώθηκε εγκληματικής οργάνωση, που διευκόλυνε την είσοδο και διακίνηση μεταναστών από την παρέβρια περιοχή και συνέλαβε έναν ιδιώτη αλλά και δύο αστυνομικούς που υπηρετούν σε τοπική Υπηρεσία Συνοριακής Φύλαξης.

Όπως πρόεκυψε από την έρευνα η δράση της εγκληματικής οργάνωσης προσδιορίζεται τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2018, υπό τη διεύθυνση  αλλοδαπού, ο οποίος διαμένει μόνιμα στην Τουρκία.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:Ο αλλοδαπός αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, μέσω πληροφοριών που του εξασφάλιζε ο ιδιώτης από την Ελλάδα καθοδηγούσε τα μέλη της οργάνωσης σχετικά με τις ώρες, τον τόπο και τον τρόπο διακίνησης των αλλοδαπών, μέσω του ποταμού Έβρου.

Ο ιδιώτης πλήρωνε τους δύο αστυνομικούς για να αντλεί ενημέρωση συλληφθείς αντλούσε, έναντι αμοιβής, την πληροφόρηση από τους δυο συλληφθέντες αστυνομικούς, οι οποίοι λόγω της ιδιότητας τους και της απασχόλησης τους σε τοπική υπηρεσία συνοριακής φύλαξης είχαν πρόσβαση σε πληροφορίες υπηρεσιακού και επιχειρησιακού χαρακτήρα και παράλληλα ήταν άριστοι γνώστες της γεωμορφολογίας και των τοπικών χαρακτηριστικών της ευρύτερης περιοχής.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, οχήματα και στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν, μεταξύ  άλλων, και κατασχέθηκαν:

  • (7) ηλεκτρονικές συσκευές tablet και (2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (laptop),
  • (29) συσκευές κινητών τηλεφώνων και (3) κάρτες αποθήκευσης δεδομένων,
  • (8) κάρτες SIM και (4) φορητές μονάδες αποθήκευσης,
  • (21) βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων διαφόρων τραπεζών
  • (18) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
  • δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας,
  • (2) κεντρικές μονάδες σταθερού ηλεκτρονικού υπολογιστή,
  • (2) φορητοί πομποδέκτες, και
  • φορητός ασύρματος και επιτραπέζιος πομποδέκτης.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, που σχηματίστηκε για την υπόθεση, περιλαμβάνει τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διευκόλυνσης εισόδου στο ελληνικό έδαφος πολιτών τρίτων χωρών, της διευκόλυνσης μεταφοράς κατ’ επάγγελμα, της δωροληψίας υπαλλήλου, της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου κ.λπ. αδικήματα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στην αρμόδια Εισαγγελία Πλημμελειοδικών.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση