Μια ανοιχτή καταγγελία στο προσωπικό του προφίλ για τη διαχείριση των περιβόητων “μυστικών κονδυλίων” κάνει ο δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός Σταμάτης Σακελλίων από την Κομοτηνή. Αναφέρεται στα ΜΜΕ της Θράκης που χρηματοδοτήθηκαν για δεκαετίες με πρόσχημα την “εθνική τους αποστολή” μέχρι και πολύ πρόσφατα, ώστε να υπερβάλλουν στην πατριωτική τους ρητορική. 

Βέβαια, το πρόβλημα της Θράκης είναι ότι οι καταγγελίες όπως και άρθρα που έχουν προηγηθεί μέχρι πολύ πρόσφατα, δεν προκαλούν έκπληξη γεγονός που σημαίνει ότι το καθεστώς αυτό είναι γνωστό και αδιαμφισβήτητο

Γράφει ο Σ. Σακελλίων:

«Περί μυστικών κονδυλίων ο λόγος. Θέλει πολύ θράσος να μιλούν για μυστικά κονδύλια η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Ειδικά οι στη Θράκη εγκαταβιούντες γνωρίζουν. Πακτωλός χρημάτων σε μαύρες σακούλες σε αρεστούς δημοσιογράφους για τον ‘’εθνικό σκοπό’’. Πριν από χρόνια άλλωστε για την υπόθεση αυτή είχε μιλήσει ο μακαρίτης ο Δαμασκηνός Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής και τους είχε δώσει στεγνά ο ‘’εθναμύντωρ’’.

Είχε κάνει λόγο για χρήματα που δινόταν σε δημοσιογράφους για να γράφουν την εθνική γραμμή όσον αφορά στα θέματα της μειονότητας. Είχα ρωτήσει δημόσια πρόσωπο που εκ της θέσεως του τότε όφειλε να γνωρίζει. Όπως ήταν φυσικό αρνήθηκε, αλλά η γλώσσα του σώματος μου έλεγε ότι ο Δαμασκηνός είχε πει την αλήθεια. Και ένας κάποιος άλλος από το ΥΠΕΞ στην Θράκη έμμεσα μου είχε προτείνει κάτι ανάλογο. Με διπλωματικό τακτ είναι αλήθεια αλλά έφαγε πόρτα. Είχε εκφράσει την εθνική του ανησυχία για το τι έγραφα εγώ όσον αφορούσε στα καταπατημένα δικαιώματα της μειονότητας και ενδιαφέρθηκε να μάθει πως θα γινόταν και τι θα ζητούσα να λειάνω τον λόγο μου, γιατί όπως μου είχε πει ‘’η μειονότητα είναι η πέμπτη φάλαγγα του εχθρού’’. Και με λίγα λόγια δεν θα έπρεπε να υπάρχουν παρεκκλίσεις από το ‘’εθνικό μέτωπο’’.

Και μιας και πιάσαμε αυτό ας πάμε και σε κάτι άλλο. Στα δάνεια του εθνικού σκοπού μέσω της ΑΤΕ. Ήταν δάνεια που δινόντουσαν σε πλειονοτικούς της Θράκης αλλά και σε ανθρώπους που είχαν έρθει εκτός Θράκης ώστε να αγοράσουν γη μειονοτικών. Ποιες κυβερνήσεις ήταν τότε; Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Μήπως να τα ψάξουμε αυτά; Αποπληρώθηκαν όλα αυτά τα δάνεια ή το φορτώθηκε σύμπας ο ελληνικός λαός υπέρ του ‘’εθνικού σκοπού’’;

Γι αυτό πάει πολύ να μιλούν αυτά τα κόμματα για αυτά τα θέματα. Άλλωστε ο μακαρίτης ο Μητσοτάκης τον είχε δώσει στεγνά τον ‘’μακεδονομάχο’’ για να μην ξεχνιόμαστε. Και η κυβέρνηση αυτή ήταν η πρώτη που επέβαλε διαφάνεια και στα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ. Πλέον η Βουλή βλέπει αυτές τις δαπάνες. Ε, πάει πολύ δεν νομίζετε;»