Η Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης συμμετείχε με επιτυχία στο 2ο Πανξανθιώτικο Παιδικό Ποδοσφαιρικό Τουρνουά «Σκοράρουμε για το Χαμόγελο» που διοργάνωσε το Χαμόγελο του παιδιού με τη λειτουργία πληροφοριακού κέντρου

Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από εξειδικευμένα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας για θέματα που αφορούσαν την οδική ασφάλεια και κυκλοφοριακή αγωγή, την καταπολέμηση του φαινομένου των ναρκωτικών, την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, καθώς επίσης να συμμετάσχουν σε διάφορες διαδραστικές δραστηριότητες

 Η Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης ανταποκρινόμενη για ακόμη μια φορά στην πρόσκληση του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», συμμετείχε με επιτυχία στο 2ο Πανξανθιώτικο Παιδικό Ποδοσφαιρικό Τουρνουά «Σκοράρουμε για το Χαμόγελο», που πραγματοποιήθηκε την 18 & 19 Οκτωβρίου 2018, στο Αθλητικό Κέντρο της Π.Α.Ε. Α.Ο. Ξάνθης και τον αύλειο χώρο ξενοδοχείου στα Πηγάδια Ξάνθης.

Στο πλαίσιο του Ποδοσφαιρικού Τουρνουά, διοργανώθηκαν μαθητικοί ποδοσφαιρικοί αγώνες με τη συμμετοχή ομάδων δημοτικών σχολείων και ποδοσφαιρικών ακαδημιών από ολόκληρο το νομό Ξάνθης και όμορους νομούς, καθώς επίσης και διάφορες άλλες παράλληλες δράσεις.

Στο πλίσιο της δράσης η Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης επιμελήθηκε τη δημιουργία πληροφοριακού κέντρου, στους χώρους του οποίου εξειδικευμένα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη βοήθεια πληροφοριακού έντυπου και βιντεοληπτικού υλικού, έδωσαν την δυνατότητα στους μικρούς επισκέπτες να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν πάνω σε θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, καταπολέμησης του φαινομένου των ναρκωτικών και ασφαλής πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Στους χώρους του περιπτέρου υπήρχε επίσης εγκαταστημένο ειδικό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, όπου οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε διαδραστικές δραστηριότητες, μαθαίνοντας να κυκλοφορούν με ασφάλεια.

Επιπλέον, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον αστυνομικό σκύλο «AS» και τις ικανότητες του στην ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών, να δουν από κοντά το όχημα της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας και δίκυκλες μοτοσικλέτες της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς επίσης να φωτογραφηθούν ως αστυνομικοί σε μια ξύλινη κατασκευή και να ζωγραφίσουν με θέμα την οδική ασφάλεια.

Οι δράσεις αυτές έδωσαν την ευκαιρία σε πλήθος μαθητών, να παρακολουθήσουν όλη τη διαδικασία της θεωρητικής και βιωματικής παρουσίασης των θεμάτων, ενώ συμμετείχαν ενεργά και με αμείωτο ενδιαφέρον εκδηλώνοντας τον ενθουσιασμό αλλά και τον προβληματισμό τους.