Την άμεση εφαρμογή του Νόμου για την κατάργηση της προσφυγής στους Μουφτήδες, αν δεν υπάρχει γραπτή και ομόφωνη επιλογή από όλους τους εμπλεκόμενους μιας υπόθεσης, έκανε γνωστή απο το Βήμα της Βουλής ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου. 

Σχολιάζοντας επίκαιρη ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή, με τον ισχυρισμό ότι η πρόσφατη τροπολογία “παγώνει” το Προεδρικό Διάταγμα για τον καθορισμο δικονομικών κανόνων στις Μουφτείες της Θράκης, ο Υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε το τοπίο.

Όπως σημείωσε, η τροπολογία απελευθερώνει άμεσα την εφαρμογή του νόμου για την υπαγωγή όλων των υποθέσεων κληρονομικού και οικογενειακού δικαίου στη δικαιοδοσία της τακτικής δικαιοσύνης, όπου είχε ψηφιστεί από το Φλεβάρη αλλά καθυστερούσε να εφαρμοστεί λόγω της καθυστέρησης έκδοσης του επίμαχου Π.Δ.

Όπως διευκρίνισε, η τροπολογία συνιστά την άμεση εφαρμογή του νόμου ενώ η διαδικασία του Προεδρικού Διατάγματος συνεχίζεται κανονικά και δεν έχει “παγώσει”. Όπως είχε αναφέρει και ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων προ μηνός, πρόκειται για χρονοβόρα διαδικασία που θα απαιτήσει ένα επιπλέον χρονικό διάστημα.