Την περιοχή της λίμνης Βιστωνίδας στο Πόρτο Λάγος επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος προκειμένου να ενημερωθεί από τους επαγγελματίες και τους φορείς της περιοχής για τα ζητήματα που σχετίζονται με τη λίμνη.
Ο Χ. Μέτιος, ο οποίος συνοδευόταν από στελέχη της Περιφέρειας, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Βιστωνίδας κ. Γιώργο Γκίλη, τον Δήμαρχο Αβδήρων κ. Γιώργο Τσιτιρίδη, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Νέας Κεσσάνης και εκπροσώπους του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας-Ισμαρίδας.

Στη συνάντηση ο κ. Μέτιος ενημερώθηκε για τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή και έκανε γνωστό πως η Περιφέρεια ΑΜΘ χρηματοδοτεί μελέτη για τη συνολική διευθέτηση της λίμνης Βιστωνίδας με το ποσό των 650.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα, διαπιστώθηκε η ανάγκη να υπάρξει παρέμβαση της Περιφέρειας για να αντιμετωπιστούν προβλήματα που σχετίζονται με την αντιπλημμυρική θωράκιση της λίμνης, να γίνει συντήρηση του υπάρχοντος εκχειλιστή και να καθαριστεί ένα από τα κανάλια που συνδέουν τη λίμνη με τη θάλασσα. Για τα ζητήματα αυτά συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία της Περιφέρειας με τον Συνεταιρισμό Αλιέων.