Nέα νίκη, εκτός έδρας σε βάρος του Λεβαδειακού πέτυχε την Κυριακή η Ξάνθη με αποτέλεσμα να παραμένει αήττητη εκτός έδρας ενώ το γκολ που δέχτηκε ήταν το πρώτο που δέχεται μακριά από το γήπεδό της. 

Η ομάδα του Ράσταβατς, που έχει ηττηθεί μόνο στην πρεμιέρα από τον ΠΑΟ, πέρασε με “επαγγελματική” εμφάνιση από τη Λειβαδιά και ήταν αρκετά ουσιαστική πετυχαίνοντας ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Αντίθετα οι γηπεδούχοι είχαν  ευκαιρίες σε ένα μοιρασμένο παιχνίδι ενώ η ομάδα του Μάντζιου είχε ένα δοκάρι σε κάθε ημίχρονο με τον Ιωαννίδη.

Το 1-0 πέτυχε στο ’45 μετά από ομαδικό συνδυασμό ο Μπαξεβανίδης. Στην επανάληψη η ομάδα της Λειβαδιάς πίεσε ενώ αναγκάστηκε να ρισκάρει, δημιουργώντας χώρους για την Ξάνθη που κυκλοφόρησε την μπάλα και πέτυχε το 2-0 στο ’70 με το Γέντριτσεκ, σε εκτέλεση πέναλτυ που κέρδισε ο Κάστρο. Η ομαάδα της Λειβαδιάς κατάφερε να μειώσει στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Σουμπίνιο.

Με τη νίκη της αυτή η Ξάνθη έφτασε τους 12 βαθμούς,  κοντά στην πεντάδα του πρωταθλήματος ενώ την ερχόμενη αγωνιστική παίζει εντός έδρας με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα, την Κυριακή.

Στις δηλώσεις του μετά το ματς ο τεχνικός Μίλαν Ράσταβατας δήλωσε: Αυτή η νίκη θα επηρρεάσει θετικά την αποδόσή μας, δίνει πόντους εκτός έδρας και θα αποτελέσει σημαντική βοήθεια για τη συνέχεια των αγώνων. Δεν αγχώθηκα στα τελευταία λεπτά, ήταν μια δύσκολη κατάσταση αλλά δεν απειληθήκαμε.” Αντίθετα ο Ακης Μάντιος υποστήριξε ότι η ομάδα του αδικείται από το αποτέλεσμα παρά τις πολλές φάσεις που δημιούργησε.

Με οπαδους στο πλευρό της ομάδα

Τον αγώνα παρακολούθησαν και φίλοι της ομάδας που ταξίδεψαν στη Λειβαδιά, τους οποίους χαιρέτησαν οι παίκτες της ομάδας ευχαριστώντας τους για την παρουσία τους και την ευκαιρία που είχαν να πανηγυρίσουν τη νίκη μαζί. Στους οπαδούς αφιέρωσε τη νίκη και ο Ντε Λούκας, μετά το τέλος του αγώνα.