Δεν προέκυψε κάποια απόφαση κατά την πολυσυζητημένη κάθοδο των περιφερειακών συμβούλων της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΑΜΘ στα κεντρικά της ΝΔ για το θέμα του χρίσματος του κόμματος για τις Περιφερειακές εκλογές. 

Ο Γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης μαζί με στελέχη του οργανωτικού τομέα και συνεργάτες του αρχηγού της ΝΔ, δέχθηκε τους 27 συμβούλους που συνόδευαν Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχες. Βασικό ζήτημα αν θα είναι υποψήφιος ο Χρήστος Μέτιος, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός πρόσφατα ή κάποιος Αντιπεριφερειάρχης με τον Κώστα Ζαγναφέρη να έχει ήδη ανακοινώσει αυτόνομη κάθοδο, με ή χωρίς χρίσμα.

Στη συνάντηση εκφράστηκαν όλες οι τάσεις που είναι αρκετές ενώ από τους συμβούλους ζητήθηκε να συνταχθούν με την απόφαση της ηγεσίας, όποια και αν είναι αυτή και να μην δημοσιοποιήσουν όσα ειπώθηκαν στην τρίωρη και πλέον συνάντηση.

Όπως έχει διαρρεύσει, οι σύμβουλοι της Ροδόπης και της Δράμας είναι υπέρ του Χ. Μέτιου, όπως η Πρόεδρος του Π.Σ. Ε. Δημούδη. ο πρώην Θεματικός Κ. Αντωνιάδης. Ανοιχτά υπέρ του Κ. Ζαγναφέρη τίθεται ο Ι. Μπούτος, κάποιοι σύμβουλοι όπως ο Μ. Αμοιρίδης προτείνουν επικεφαλής να είναι ένας εκ των αντιπεριφερειαρχών, κάποιοι δεν πήραν θέση ενώ οι Ξανθιώτες Ν. Εφραιμίδης, Μ. Τσιλιγγίρης, Κ. Αλατζά σημείωσαν ότι θα στηρίξουν την επιλογή της ηγεσίας, όποια και αν είναι αυτή στη βάση της ενότητας. Τέλος ο πρώην Πρόεδρος του Π.Σ. Κ. Εξακουστός πρότεινε τον Χ. Τοψίδη, Πρόεδρο του ΕΒΕ Έβρου.