Με μια ανάρτηση του Υφυπουργού Οικονομίας Στάθη Γιαννακίδη το πρωί της Τρίτης έγινε γνωστό ότι εγκρίθηκε η προμήθεια του Μαγνητικού Τομογράφου για το Νοσοκομείο Ξάνθης.

Στη σχετική ανάρτηση αναφέρεται:

Η ανακοίνωση Γερόπουλου

Μετά το μεσημέρι ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αχιλλέας Γερόπουλος, επιβεβαίωσε την προμήθεια και ευχαρίστησε όσους συνέδραμαν στην ένταξη του έργου.

“Ευχαριστώ πάρα πολύ τον νέο Υφυπουργό Οικονομίας κ. Στάθη Γιαννακίδη, για το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξε για την έγκριση του Μαγνητικού Τομογράφου στο Νοσοκομείο μας. Ευχαριστώ επίσης τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη για την έγκριση της προμήθειας.

Μεγάλη ήταν η στήριξη από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια, του Διοικητή μας κ. Πλωμαρίτη και ιδιαιτέρως του Υποδιοικητή κ. Τσαλικάκη. Ευχαριστώ πάρα πολύ το βουλευτή Ξάνθης κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. Μεγάλη ήταν η συμπαράσταση του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. κ. Μουμίνογλου Μπιρόλ.

Το έργο ήταν ώριμο εδώ και καιρό και ευχαριστώ τους ανθρώπους που εργάστηκαν για αυτό, Δ/ντή Ακτινολογικού, Τμήμα Πληροφορικής, Βιοϊατρικό τμήμα, Τεχνική Υπηρεσία, Διεύθυνση και Υποδιεύθυνση Διοικητικής Υπηρεσίας.

Η αξιοπιστία του Νοσοκομείου είναι δεδομένη και αυτό μας βοήθησε να κερδίσουμε 2,2 εκ. ευρώ από πόρους ΕΣΠΑ, το μαγνητικό τομογράφο και ελπίζω στο προσεχές χρονικό διάστημα να ανακοινώσουμε πόρους για την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου.

Η χρησιμότητα του Μαγνητικού

Η προμήθεια του Μαγνητικού Τομογράφου είχε τεθεί εδώ και καιρό ως στόχος από το Νοσοκομείο και τους τοπικούς φορείς καθώς αναμένεται ότι θα εξυπηρετεί το μέγιστο δυνατό αριθμό ασθενών μόλις ξεκινήσει η λειτουργία του.

Το θέμα του τομογράφου ήταν ανάμεσα σε αυτά που συζητήθηκαν την περασμένη Πέμπτη σε συναντήσεις της Διοίκησης του Νοσοκομείου στο Υπουργείο Οικονομίας και στο Υπουργείο Υγείας.