Τo Trek hackathon είναι το πρώτο travel hackathon στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης που ασχολείται με τον εναλακκτικό τουρισμό και την καινοτομία. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μετατρέψουν τις καινοτόμες ιδέες τους σε λογισμικά που θα βελτιώσουν τον κλάδο του τουρισμού.

Την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, στο Xanthi TechLab (1ος όροφος Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ξάνθης) θα διοργανωθεί το Pre-event του Trek Hackathon με βασικό τρίπτυχο Meet. Learn. Participate.

Το pre-event αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για δικτύωση και απόκτηση γνώσεων μέσω διαδραστικών workshops.Tη διοργάνωση αναλαμβάνει το Xanthi TechLab kai η ομάδα νέων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού και δημιούργησαν το Travelgogo, τη start-up που μοιράζεται ταξιδιωτικές εμπειρίες για μέρη και γεύσεις.

Δυο γεμάτες ημέρες αφιερωμένες στην καινοτομία, στη διάχυση γνώσεων και στον κλάδο του τουρισμού. Κατά την διάρκεια διεξαγωγής του pre-event  οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διάφορα workshops τα οποία αφορούν την σύλληψη μίας ιδέας και την διαδικασία πραγματοποίησής της.

Θα δοθούν συμβουλές που αφορούν τα στοιχεία που πρέπει να προσέξει κανείς όσον αφορά το Design, το usability, την λειτουργικότητα των εφαρμογών, καθώς αυτές είναι και οι διαστάσεις που θα ληφθούν υπ’όψιν από τους κριτές στο Trek Hackathon.  Όσοι συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την οργανωτική επιτροπή του Trek Hackathon, τοπικές δράσεις που προωθούν την καινοτομία, νέους επιχειρηματίες και διάφορους φορείς του τοπικού οικοσυστήματος.

 

 

 

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν τη θέση τους για το pre-event δωρεάν στην παρακάτω φόρμα.

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd0utuiv75GUZg5E8Fxu3iQ9TA1h1Q9B3sJrbcHl-dmmRePFA/viewform