Σε θέση να ανακοινώσει το «χρίσμα» σε 7 Περιφέρειες της χώρας, ανάμεσά τους και η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, είναι σύμφωνα με δημοσίευματα, ο ΣΥΡΙΖΑ. Το όνομα που έχει συζητηθεί στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος την Πέμπτη είναι αυτό του Κώστα Κατσιμίγα, μηχανικού και πρώην εκτελεστικού διευθυντή της Περιφέρειας, επί θητείας Άρη Γιαννακίδη.

Πιο επίσημες οι αποφάσεις θα γίνουν μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικης Επιτροπής του κόμματος το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όπου θα παραβρεθούν και οι επικεφαλής των νομαρχιακών επιτροπών του κόμματος από την περιοχή, που είχαν ήδη την πρώτη τους γνωριμία με τον Κ. Κατσιμίγα. 

Σύμφωνα με τα δημοσίευματα οι υποψήφιοι περιφερειάρχες που ανακοινωθούν είναι η  Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής και ο  Θεόδωρος Γαλιατσάτος στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Επίσης συζήτησαν για το νυν περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρο Καρυπίδη, τον Γιώργο Δέδε για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον νυν περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, τον Κωνσταντίνο Κατσιμίγα για την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και τον Δημήτρη Αναγνωστάκη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.