Μεγάλη φωτιά ξέσπασε, περί τις 6:15 το απόγευμα της Τετάρτης στην καπναποθήκη Μισσιριάν, λίγο έξω από τον Αμυγδαλεώνα Καβαλας. Η καπναποθήκη είναι κλειστή αυτό το διάστημα, ωστόσο ήταν γεμάτη με εύφλεκτα υλικά.

Επί τόπου έχουν σπεύσει 4 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία και επιχειρούν να σβήσουν τη φωτιά. Η καταστροφή, όμως, που έχει υποστεί η αποθήκη είναι σχεδόν ολοσχερής.

Εικάζεται ότι η φωτιά ξέσπασε από βραχυκύκλωμα -μιας και καθόλη τη διάρκεια της ημέρας ουδείς εργαζόμενος εισήλθε στις εγκαταστάσεις .

H φωτιά μαινόταν μέχρι αργά καθώς παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών (επικουρούμενες από υδροφόρες του δήμου Καβάλας)

να την θέσουν υπό έλεγχο η πυρκαγιά αναζωπυρώθηκε. Η καταστροφή που έχει υποστεί η αποθήκη είναι πολύ μεγάλη -με αποκορύφωμα την κατάρρευση της σκεπής της-, ενώ οι καπνοί από την πυρκαγιά είναι ορατές σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων.

Λίγο πριν τις 9:30 το βράδυ, μάλιστα, σημειώθηκε και διακοπή ρεύματος σε τμήματα του Αμυγδαλεώνα λόγω της ζημιάς που υπέστησαν πυλώνες ηλεκτροδότησης εξαιτίας της φωτιάς. Η διακοπή δεν επηρέασε τις νεόκτιστες κατοικίες, ωστόσο οι υπόλοιπες έχουν κυριολεκτικά “βυθιστεί” στο σκοτάδι.

Από το kavala-portal.gr