Το Γενικό Νοσοκομείο Ξανθης παρέλαβε τη συσκευή έγχυσης φαρμάκων χωρίς βελόνα, το γνωστό Comfort – in που θα χρησιμοποιείται για την τοπική αναισθησία  στα χειρουργεία και για το ιατρείο πόνου.

Οι ασθενείς πλεον θα δέχονται τις τοπικές εκχύσεις φαρμάκων χωρίς βελόνα και χωρίς πόνο. Το Comfort-in χρησιμοποιείται στην αναισθησιολογια για την τοπική αναισθησία και είναι ένα ανώδυνο σύστημα, συμβάλλει στην εξοικονόμηση χρόνου με την επακόλουθη μείωση του συνολικού κόστους της θεραπείας.

Άλλωστε, οι δοκιμές έχουν δείξει ότι η συσκευή Comfort-in μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις θεραπείες αντικαθιστώντας την κλασική σύριγγα και την βελόνα. Επιπλέον, με αυτή τη μέθοδο παρατηρήθηκε ότι η περίοδος διασποράς του αναισθητικού είναι σημαντικά χαμηλότερη σε σύγκριση με την παραδοσιακή έγχυση βελόνας, έτσι οι δόσεις του φαρμάκου που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι σημαντικά μειωμένες.

Η προτίμηση στο #Comfort – in# επισφραγίζει την προσπάθεια του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού του Γ.Ν Ξάνθης για την ανώδυνη αποκατάσταση της υγείας των ασθενών, αναφέρουν οι υπεύθυνοι της εταιρίας  Nordiga που το εισάγει για όλη την Ελλάδα και έχει έδρα την Ξάνθη.