Την επίσημη υποψηφιότητά του για Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας – Θράκης, ως “αντάρτης” απέναντι στον επίσημο υποψήφιο του κόμμματος της ΝΔ Χρήστο Μέτιο, ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης. 

Με δήλωση που διένειμε στα ΜΜΕ, όπως αναμενόταν μετά την επισημοποίηση της στήριξης του αρχηγού στο Χ. Μέτιο, ο Κώστας Ζαγναφέρης ανακοινώνει επίσημα την υποψηφιότητά του και αλλάζει το αυτοδιοικητικό τοπίο των περιφερειακών εκλογών στην ΑΜΘ. Σημειώνεται ότι κατά τη διαδικασία διαδοχής του εκλιπόντος Γ. Παυλίδη, ο Κ. Ζαγναφέρης είχε διεκδικήσει την ηγεσία της παράταξης, την οποία τελικά κατέλαβε ο Χ. Μέτιος.

Η δήλωσή του Κώστα Ζαγναφέρη:

Μετέχοντας σχεδόν δέκα χρόνια στον δεύτερο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, γνωρίζοντας από μέσα τα προβλήματά της, τις δυσλειτουργίες της αλλά και τις τεράστιες δυνατότητές της, αποφασίσαμε μια ομάδα αυτοδιοικητικών στελεχών, αλλά και ενεργών πολιτών να διεκδικήσουμε την ψήφο των συμπολιτών μας για την διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Όλοι μας έχουμε πολιτικές καταβολές και δραστηριότητες, τις οποίες δεν απεμπολούμε, αλλά
έχοντας σαν πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη του τόπου μας, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην δημιουργία μιας αξιόλογης και ικανής ομάδας, ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης, όπως άλλωστε υποστηρίζουν διαχρονικά όλα τα κόμματα (όπως και η Νέα Δημοκρατία).

Στόχος μας είναι το ξεκόλλημα από το τέλμα που επήλθε από την απρόσμενη απώλεια του ιδρυτή της παράταξής μας Γ.Παυλίδη και η επανεκκίνηση της αναπτυξιακής πορείας της περιοχής μας. Με όραμα, πίστη και γνώση θα διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη σας για να υλοποιήσουμε τις αξίες και τις προσδοκίες όλων μας.

Εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου θα ανακοινωθούν τα πρώτα ονόματα του συνδυασμού μας