Την Τρίτη 02 Οκτωβρίου 2018 ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γρηγόρης Στογιαννίδης συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναστάσιο Πετρόπουλο ,προκειμένου να συζητήσουν και να δώσουν λύσεις σε προβλήματα και ζητήματα που μου έγιναν γνωστά από συμπολίτες, όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση.

Συζητήθηκε είναι η καθυστέρηση των συντάξεων στους ασφαλισμένους του πρώην ΟΓΑ στην περιφέρεια ΑΜΘ. Ο υφυπουργός δήλωσε ότι γνωρίζει το πρόβλημα , το οποίο κυρίως αφορά τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλίας και έχει δώσει εντολή να κινηθούν όλες οι δυνατές διαδικασίες ώστε να επιταχυνθεί η καταβολή συντάξεων σε ασφαλισμένους του πρώην ΟΓΑ σε αυτές τις περιφέρειες. Του τόνισε ότι οι εν λόγω ασφαλισμένοι δεν παίρνουν ούτε προσωρινή σύνταξη, όπως οι ασφαλισμένοι άλλων ταμείων, και πρότεινε να θεσπιστεί το μέτρο της προσωρινής σύνταξης και για τους ασφαλισμένους του πρώην ΟΓΑ, μέχρι να καταβληθεί η οριστική σύνταξη.

Επίσης ,συζήτησαν θέματα που αφορούν στην ασφάλιση των επαγγελματιών αλιέων και σύμφωνα με τον Υφυπουργό έχουν γίνει αλλαγές νομοθετικού περιεχομένου , οι οποίες δίνουν λύση σε προβλήματα του παρελθόντος και έχουν εγκριθεί από την Ομοσπονδία τους.

Επίσης τέθηκε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε κάποιες επιχειρήσεις των καζίνο της επικράτειας, που δεν έχουν καταθέσει αναλυτική περιοδική δήλωση στον ΕΦΚΑ για τους εργαζόμενους που εργάζονται σε αυτές, με κίνδυνο οι εργαζόμενοι να βρεθούν ανασφάλιστοι το 2019.

Τέλος, μετέφερε αίτημα που υπέβαλαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων από τη ΣΕΚΑΠ, και αφορά εργαζόμενους που εκπροσωπούνται συνολικά από την ομοσπονδία τους την ΟΣΕΓΟ. Όπως σημειώνουν υπάρχει διάκριση  στον τρόπο ασφάλισης των εργαζομένων που εργάζονται στην παραγωγή και έχουν προσληφθεί πριν και μετά το 2008. Αυτοί που έχουν προσληφθεί μετά το 2008 ασφαλίζονται στην κατηγορία βαρέων και ανθυγιεινών ενώ όσοι έχουν προσληφθεί πριν την εν λόγω ημερομηνία δεν ασφαλίζονται στην ίδια κατηγορία, παρόλο που προσφέρουν την ίδια εργασία με τους συναδέλφους τους. Στη συνάντηση υποβλήθηκε το αίτημα συνάντησης με το Δ.Σ. των εργαζομένων προκειμένου να του αναπτύξουν αναλυτικά το παραπάνω πρόβλημα που δημιουργήθηκε με νόμο που ψήφισε η ΝΔ το 2008.

Κλείνοντας, αποφασίστηκε το επόμενο διάστημα να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη όπου θα παρίσταται και ο διοικητής του ΕΦΚΑ κ. Σέμπος.