Πέντε νεκροί και δύο αγνοούμενοι Σύριοι πρόσφυγες είναι ο τραγικός απολογισμός του ναυαγίου στον ποταμό ‘Εβρο.

Έντεκα πρόσφυγες ξεκίνησαν από περιοχή της Ανδριανούπολης στην Τουρκία, για να διασχίσουν με σκάφος τον ποταμό, το πρωί του Σαββάτου. Ωστόσο, το σκάφος ανατράπηκε, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή. Τέσσερις από αυτούς κατάφεραν να σωθούν, καθώς έφτασαν στην ξηρά (από την τουρκική πλευρά) κολυμπώντας και ειδοποίησαν τις τουρκικές αρχές για το ναυάγιο.

Νωρίτερα, η γυναίκα ενός από τους πρόσφυγες που επιχείρησαν τη διάσχιση του ποταμού, είχε ενημερώσει τις αρχές ότι έχασε την επικοινωνία με τον άνδρα της.

Έπειτα από σχετική έρευνα, οι τουρκικές αρχές εντόπισαν τους τέσσερις διασωθέντες, καθώς και πέντε σορούς ανοικτά του τομέα Ενέζ (Αίνος) στην επαρχία Εντίρνε (Αδριανούπολη).

Άλλοι δύο πρόσφυγες αγνοούνται: ο ένας είναι ο σύζυγος της γυναίκας που είχε δώσει νωρίτερα τη σχετική πληροφορία στις αρχές.

Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια Σύριοι και περίπου 300.000 Ιρακινοί έχουν καταφύγει στην Τουρκία, που είναι μία από τις χώρες διέλευσης των προσφύγων που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη.