Η διαμάχη που είχε ξεσπάσει μεταξύ του Στέλιου Μωραΐτη και της πρώην συμβούλου του στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ξάνθης Ελένης Κίτσου, το 2015, αναβίωσε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης την Παρασκευή. 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου είχε καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά συρροή μετά από συνεδρίαση του Δ.Σ. τομ Ιούνιο του 2015, όπου το μέλος της παράταξής του -που είχε στο μεταξύ αποστασιοποιηθεί- είχε αναγνώσει μια μακροσκελή επιστολή όπου κατηγορούσε τον Πρόεδρο για ζητήματα του Ισολογισμού, τον οποίο συζητούσε το Δ.Σ.

Η μήνυση έφτασε στο ακροατήριο την Παρασκευή με τα τότε μέλη της παράταξης να καταθέτουν ως μάρτυρες κατηγορίες και το Δημήτρη Μπένη ως μάρτυρας υπεράσπισης της Ελένης Κίτσου. Η Εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή της κατηγορούμενης για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Τελικά το δικαστήριο μετέτρεψε το αδίκημα σε απλή δυσφήμιση και η κατηγορούμενη αθώώθηκε λόγω παραγραφής, καθώς εμπίπτει στις διατάξεις του τρέχοντος νόμου για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων.