Σε ανακοίνωση του ο Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής, που κοινοποιείται από τα τοπικά στελέχη του κόμματος, αναφέρει:

Με την  επικοινωνία  και το «θεαθήναι» να είναι το μόνο που ενδιαφέρει την Κυβέρνηση, η «εμβληματική μεταρρύθμιση» στην ΠΦΥ κατέληξε σε φιάσκο, το πρόβλημα των Ναρκωτικών λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, τα Νοσοκομεία αντιμετωπίζουν διαλυτικά φαινόμενα.

Και η Πολιτική Ηγεσία στο Υπ. Υγείας όταν δεν βρίζει την αντιπολίτευση, αναλίσκεται σε τρικ και αναζητεί σωσίβιο στην «συναίνεση».

  1. Αν όπως ανακοινώνει ο ΕΟΠΥΥ οι έλεγχοί του αποδίδουν, υπάρχει κανείς που μπορεί να μας απαντήσει, γιατί η υπέρβαση της Φαρμακευτικής Δαπάνης στα χρόνια του Σύριζα αυξάνεται ανεξέλεγκτα ( έφθασε τα 325 εκ. ευρώ  στο πρώτο επτάμηνο του 2018) και αναμένεται να  κυμανθεί (κατά ασφαλείς εκτιμήσεις) στα 630 εκατ. ευρώ, έναντι 478 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Και επειδή η εύκολη απάντηση είναι ότι απλώς θα αυξηθούν οι επιστροφές μέσω του Clawback,υπενθυμίζουμε ότι η επιστροφές, δεν αφορούν την  συμμετοχή που πληρώνουν οι πολίτες, που μεσοσταθμικά αγγίζει πλέον το 49%, είναι οριζόντιες και επιβαρύνουν πολίτες αλλά και την αγορά των γενοσήμων .

Με την Κρατική επιχορήγηση στον ΕΟΠΥΥ το 2018 πετσοκομμένη στα   100 εκ. ευρώ και το μάρμαρο να το πληρώνουν διπλά οι ασφαλισμένοι, θα έπρεπε να είναι πολλαπλά ευαίσθητοι.

Αντί για αυτό ,δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά το γεγονός ότι έχουμε φθάσει στο τέλος Σεπτεμβρίου και ο ΕΟΦ δεν έχει δώσει ακόμα επίσημα στοιχεία πωλήσεων φαρμάκων για το 2017.

  1. Καμμιά εντύπωση δεν προκαλεί το γεγονός, ότι αντί επίσημης απάντησης της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας (ούτε καν στο F/b), για την μεταβίβαση Νοσοκομείων για εκποίηση ,υπάρχει μόνο προφορική δήλωση του Διοικητή της 3Ης ΥΠΕ ότι η μεταβίβαση έγινε εκ παραδρομής, σαν να επρόκειτο για κάτι εντελώς ασήμαντο και ανάξιο, που μπορούσε να συμβεί στον καθένα.

Για την αξία των  δηλωθέντων ,υπενθυμίζουμε ότι βασισμένος σε  δηλώσεις των Διοικητών της 3ης και της 4ης ΥΠΕ ,σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ο κ.  Ξανθός στις 09/09/2017 διαβεβαίωνε ότι «Στα τέλη Οκτωβρίου ή αρχές Νοεμβρίου προβλέπεται να λειτουργήσουν στη Θεσσαλονίκη οι 15-20 ΤΟΜΥ από τις 25 που πρόκειται να δημιουργηθούν στην πόλη»

Όπως είναι γνωστό έβαλαν τον κ. Τσίπρα να εγκαινιάσει την πρώτη μονάδα τον Δεκέμβριο του 2017( και μάλιστα εντός του Κέντρου Υγείας Ευόσμου, που είχε εγκαινιάσει τον Μάιο του 2017),ενώ στα φετινά «οράματα» που μοίρασε ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ, μετά το φιάσκο   είχε εξαφανιστεί εντελώς ακόμα και η λέξη ΤΟΜΥ από την ομιλία του.

Συμπέρασμα, είναι ανίκανοι για οτιδήποτε ,για να σωθεί η υγεία , χρειάζεται αφύπνιση των πολιτών και δράση για ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ.

Δημιουργήσαμε το ΕΣΥ θα αγωνιστούμε με το ΛΑΟ και τους εργαζόμενους στην Υγεία για την Αναγέννηση του.