Μια δυναμική παρέα νέων διοργανώνει από το 2014, στην ακτογραμμή της Θράκης, τον παραθαλάσσιο αγώνα δρόμου WAVE running. Πρόκειται για έναν περιπετειώδη αγώνα πλάι στο κύμα που συναντά ρέματα γλυκού νερού και το αρχέγονο δάσος του Δέλτα Νέστου. Μια περιοχή γνωστή για το  φυσικό περιβάλλον και τα πολιτισμικά της στοιχεία, όπου απαντώνται σπάνια είδη πτηνών και ένας από  τους μεγαλύτερους πληθυσμούς τσακαλιών παγκοσμίως.

Στα Αρχαία  Άβδηρα, γεννήθηκαν δυο σοφιστές που πέρασαν στην παγκόσμια ιστορία, ο Πρωταγόρας και ο Δημόκριτος. Η αφετηρία του αγώνα είναι και η αφετηρία της ατομικής θεωρίας!

Διοργανωτές και εθελοντές προχωρούν σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και οι συμμετέχοντες  διαδίδουν το μήνυμα «τρέχουμε για καθαρές παραλίες».

Κάτω  από το ολόγιομο φεγγάρι του Ιουλίου, στις 28 του μήνα, έτρεξαν 154 δρομείς στα 5, 10 και 28 χιλιόμετρα. Κάποιοι επέλεξαν να τρέξουν με γυμνό πόδι στην κατηγορία barefoot.

Παρόλο που ο αγώνας πραγματοποιείται σε αμμώδες τερέν ο ρυθμός είναι ιδιαίτερα γρήγορος αν σκεφτεί κανείς ότι στον μεγάλο αγώνα των 28 χιλιομέτρων ο πρώτος αθλητής, ο Νίκος Λαφτσίδης τερμάτισε σε 2 ώρες και 13 λεπτά. Το ρεκόρ κατέχει ο Καβαλιώτης Σπαρταθλητής Νίκος Σιδερίδης με χρόνο 2:07.

Το WAVE running στηρίζει o Δ. Αβδήρων, η έδρα της UNESCO «Διατήρηση παρόχθιων & δελταϊκών οικοσυστημάτων» και ο Ε.Ο.Τ. ως παράδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης που ενισχύει την τοπική οικονομία και την οικοτουριστική αξία της περιοχής.

Πάρτε μια δυνατή γεύση από όσα περιγράφουμε μέσα από το video που δημιούργησε η Polygnome για την φετινή διοργάνωση.

Cinematography & video editing: Polygnome (www.facebook.com/polygnome/)

Official site: www.waverunning.gr

FB page: www.facebook.com/WAVErunningRace/

Στοιχεία επικοινωνίας:

Ηλίας Γερμαντζίδης info@waverunning.gr T. 2541077766 | M. 6937061254

Ραλού Βλαχοπούλου  info@waverunning.gr T. 2541077766 | M. 6975706901

 

Ο Ηλίας Γερμαντζίδης είναι τοπογράφος μηχανικός και  ιδρυτής της χαρτογραφικής εταιρίας ROUTE maps  η οποία ασχολείται με τη δημιουργία χαρτών και την ανάπτυξη δικτύων μονοπατιών. Στόχος της εταιρίας είναι η ανάδειξη περιοχών της Ελλάδας στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης.

www.routemaps.gr