Φέτος για πρώτη φορά στο θεατρικό εργαστήρι Ανατολικά του Νέστου ξεκινά ένας κύκλος μαθημάτων  αυτοσχεδιαστικής κωμωδίας (Improv). Ένα εργαστήριο με στόχο την εξάσκηση της τέχνης του αυτοσχεδιασμού που γίνεται μέσα από παιχνίδια, σε ένα μάθημα που προσφέρει ψυχαγωγία, γέλιο και χαλάρωση. Η συμμετοχή στο εργαστήριο δεν απαιτεί καμία θεατρική εμπειρία, και είναι ανοικτό για ηλικίες άνω των 16.

Το μάθημα αυτοσχεδιασμού θα πραγματοποιείται από Οκτώβριο, κάθε Δευτέρα στις 08.00 στον χώρο του Εργαστηρίου, ενώ την πρώτη Δευτέρα 01 Οκτωβρίου στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί ένα ανοικτό μάθημα γνωριμίας με το improv για όσους θέλουν να αποκτήσουν μια πρώτη επαφή και να γνωρίσουν αυτό το θεατρικό είδος.

O κωμικός αυτοσχεδιασμός, γνωστός ως Improv, είναι ένα θεατρικό είδος που ξεκίνησε την δεκαετία του 60 στον Καναδά και τις ΗΠΑ. Βασίζεται στην δημιουργία μικρών σκηνών έως ολόκληρων έργων χωρίς κανένα σενάριο ή προετοιμασία. Κάθε τι που παρουσιάζεται, δημιουργείται από την συνεργασία των ηθοποιών για μία μοναδική φορά και δεν παίζεται ποτέ ξανά. Είναι μια δραστηριότητα που λειτουργεί ψυχαγωγικά, ψυχοθεραπευτικά και προσφέρει πέρα από την διασκέδαση και την απόκτηση πολλών δεξιοτήτων που βρίσκουν εφαρμογή και στην καθημερινότητα.

Στο τμήμα αυτοσχεδιασμού θα διδάσκει ο Κούδας Παναγιώτης. Ο Παναγιώτης ασχολείται με τον αυτοσχεδιασμό από το 2011. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια από Έλληνες και Ξένους Δασκάλους. Είναι μέλος δυο επαγγελματικών ομάδων παραστάσεων, με εμφανίσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό. Διδάσκει αυτοσχεδιασμό είτε με τακτικά μαθήματα ή σεμιναριακά σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

 

Ανοικτό Μάθημα γνωριμίας:
Δευτέρα 01 Οκτωβρίου, 17.00 – Εργαστήρι Ανατολικά του Νέστου

Πληροφορίες εγγραφές στο 6982878777.


Εργαστήρι Ανατολικά του Νέστου

Βελισαρίου 26