Την Ξάνθη επισκέφθηκε την Τετάρτη ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. 

Τον συνόδευαν η τοπική ΝΟΔΕ και στελέχη διαφόρων οργάνων καθώς επίσης οι βουλευτές Στέργιος Γιαννάκης και Τάσος Δημοσχάκης αλλά και ο σύμβουλος επικοινωνίας του Προέδρου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης.

Όπως είπε στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη διάρκεια συνέντευξης τύπου προς τα ΜΜΕ της Ξάνθης η επίσκεψη δεν είναι εθιμοτυπική και ο ίδιος πιστεύει στη Θράκη και συνεργάζεται  πολύ καλά με τον Περιφερειάρχη.

Εκλογή Μουφτήδων στην ευχέρεια της Ελληνικής Πολιτείας

Εντύπωση προκάλεσε η αποστροφή του λόγου του για το θέμα των Μουφτήδων σημειώνοντας κατά λέξη ότι «Η θέση μας είναι εκλογή Μουφτή με τρόπο που θα είναι απολύτως στη διακριτική ευχέρεια της ελληνικής πολιτείας και κανενός άλλου».

Πάντως ζητήθηκε να δώσει εξηγήσεις για την, ομολογουμένως, προχωρημένη άποψη και προσπάθησε να καθησυχάσει τους παρισταμένους λέγοντας ότι ως εκλογή μπορεί να θεωρηθεί και η επιλογή τους.

Αναφερόμενος γενικότερα στα μειονοτικά θέματα είπε πως το καθεστώς ισονομίας και ισοπολιτείας καθιερώθηκε από τον αείμνηστο Κ. Μητσοτάκη ενώ αναφορικά με τη δράση του Τουρκικού Προξενείου σημείωσε πως πρέπει να περιορίζεται στο ρόλο του και  η ΝΔ δεν αποδέχεται καμία παρέμβαση τρίτης χώρας στα εσωτερικά της Ελλάδας.

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες για τα χρίσματα

Όπως ανέφερε στις δηλώσεις του η ΝΔ δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει καμία Περιφέρεια της χώρας στις επικείμενες εκλογές και αυτό ερμηνεύτηκε από κάποιους και ως  μήνυμα προς τους “αντάρτες” στην Περιφέρεια ΑΜΘ αφού για την ηγεσία της ΝΔ φαίνεται πως έχει “κλειδώσει” την υποψηφιότητα του Χ. Μέτιου για την ΑΜΘ.

Είπε όμως χαρακτηριστικά ότι  «δεν μπορεί να δώσει χρίσμα σε κανένα» αλλά αυτό θα γίνει σύντομα, μετά τη ΔΕΘ αφού η ηγεσία συνυπολογίσει όλα τα δεδομένα, πρώτα για τις Περιφέρειες και μετά για τους Δήμους. Ειδικότερα για το Χρήστο Μέτιο σημείωσε ότι «κλήθηκε να αναλάβει την Περιφέρεια με επιθυμία του Γ. Παυλίδη και έχει δώσει τον αγώνα του με μεγάλη αξιοπρέπεια. Το κόμμα θα αποφασίσει κεντρικά και την ώρα που πρέπει» είπε.

Στο ίδιο κλίμα φαίνεται να επιβεβαίωσε ανεπίσημα ότι για το Δήμο Ξάνθης η ΝΔ θα δωσει το χρίσμα στο Χ. Δημαρχόπουλο.

Σίγουροι οι εν ενεργεία στα ψηφοδέλτια αλλά…

«Οι μόνοι σίγουροι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές είναι οι εν ενεργεία βουλευτές» είπε για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων της ΝΔ  και πρόσθεσε ότι στη λογική της ηγεσίας είναι η ανανέωση σε πολύ μεγάλο βαθμό χωρίς να αποκλείονται όμως και παλιοί υποψήφιοι, που θα κριθούν κατά περίπτωση. Ειδικότερα για την Ξάνθη ανέφερε ότι «ασφαλώς έχουν γίνουν λάθη» στο παρελθόν και η απώλεια όλων των εδρών έχει απασχολήσει την ηγεσία είπε αλλά εκτίμησε ότι μέσα στο γενικότερο κλίμα, που εκτιμά ότι είναι υπέρ της αλλαγής, θα υπάρξει βελτίωση και επαναφορά της ΝΔ που θα φέρει «εντυπωσιακά αποτελέσματα» και στην Ξάνθη.

Τι είπαν Γιαννάκης, Δημοσχάκης, Λαζαρίδης

Ο Βουλευτής Πρεβέζης Στέργιος Γιαννάκης, που έχει σπουδάσει στην Ξάνθη την περίοδο 1986-91 ανέφερε ότι η ΝΔ θα βοηθήσει πραγματικά τον τόπο σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για τον κάνει καλύτερο και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον του βουλευτή Εβρου Τάσου Δημοσχάκη λόγω έλλειψης κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης λέγοντας ότι τα αιτήματα των τοπικών φορέων θα μεταφερθούν στα κεντρικά.

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε την επίσκεψη ο βουλευτής Έβρου Τάσος Δημοσχάκης που σημείωσε ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ στη ΔΕΘ θα παρουσιάσει  τη συνισταμένη των πολιτικών που θα εκφράσει το επόμενο διάστημα η αξιωματική αντιπολίτευση. “Η Θράκη αξίζει ιδιαίτερης προσοχής από την κυβέρνηση των Αθηνών, αναδεικνύουμε τα προβλήματά σας και διεκδικούμε τη λύση τους” είπε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του ο Μακάριος Λαζαρίδης εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία στην περιοχή, έκανε ιδιαίτερη μνεία στον πρωτογενή τομέα της Ξάνθης λέγοντας ότι είναι στις προτεραιότητες της ΝΔ και υπενθύμισε τη δέσμευση του κόμματός του για μείωση φόρων και εισφορών καθώς και επενδύσεις 100 δισεκατομμυρίων ευρώ σε 7 χρόνια που θα φέρουν 120.000 θέσεις εργασίας.

Επισκέψεις Γεωργιάδη σε φορείς

Στη διάρκεια της παρουσίας του ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ είχε επαφές με κομματικά στελέχη και φορείς της περιοχής ενώ το απόγευμα μίλησε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ξάνθης. Είχε συναντήσεις με το Δήμαρχο Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλο, το Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονα και το Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού Γ. Καμπά.

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
????????????????????????????????????

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
????????????????????????????????????