Όπως ενημερώνει σε Δελτίο Τύπου ο Δήμος Ξάνθης,  Αντιπροσωπεία της αδελφοποιημένης με την Ξάνθη, πόλης Σμόλιαν της Βουλγαρίας, υποδέχτηκε το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018 ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, στο Δημαρχείο της πόλης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στους στενούς και διαχρονικούς δεσμούς, που συνδέουν, περισσότερα από 20 χρόνια, τις δύο αδελφοποιημένες πόλεις και επιβεβαίωσαν την επιθυμία τους να συνεχίσουν δυναμικά τη συμπόρευση σε ζητήματα τουρισμού, πολιτισμού και ανάπτυξης ποικίλων κοινών προγραμμάτων.

Μάλιστα είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν μια κοινή ταξιδιωτική εμπειρία στη θρακιώτικη γη με τα μέλη αντιπροσωπείας της πόλης Κάμπουλουγκ Ρουμανίας, που βρίσκονται ταυτόχρονα αυτές τις ημέρες στην περιοχή μας. Οι δύο αποστολές ξεναγήθηκαν από τον Δήμαρχο Ξάνθης στις φυσικές ομορφιές και τα αξιοθέατα στην ευρύτερη περιοχή της Σταυρούπολης.

Με έμφαση στην προώθηση τουριστικών δικτύων συνεργασίας, αλλά και στην ενίσχυση της τουριστικής δυναμικής του τόπου μας, ο κ. Δημαρχόπουλος αναφέρθηκε στην πλειάδα των φυσικών, πολιτιστικών, θρησκευτικών και γαστρονομικών πόρων που διαθέτει ο Δήμος Ξάνθης, τονίζοντας ότι οι συγκεκριμένοι παράγοντες τον καθιστούν πόλο έλξης επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.