Aνακοίνωση για τα ποσά που θα δαπανηθούν για τις σχολικές μονάδες, μετά την έγκριση του Φιλόδημου, εξέδωσε ο Δήμος Ξάνθης.

Με εγκεκριμένη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος II» και με το υπόλοιπο ποσό από ιδίους πόρους, ο Δήμος Ξάνθης, αναβαθμίζει τις σχολικές του μονάδες.

Με την έγκαιρη ένταξή του στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος II» του Υπουργείου Εσωτερικών ο Δήμος μας εξασφάλισε, αυτή τη φορά, χρηματοδότηση ύψους 440.200 ευρώ, που αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων και των αύλειων χώρων, προκειμένου να αναβαθμιστούν οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ξάνθης.

Μέσω αυτού του προγράμματος ο Δήμος επιδιώκει την αναβάθμιση των υποδομών σε σχολικά κτίρια και τη βελτίωση των εξωτερικών χώρων τους, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των διδασκόντων και των διδασκομένων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η χρηματοδότηση υλοποιείται από το Υπουργείο Εσωτερικών. Ο συνολικός προϋπολογισμός της επισκευής και συντήρησης των σχολικών κτιρίων, καθώς και των αύλειων σχολικών χώρων ανέρχεται σε 490.345,25 ευρώ και το υπόλοιπο των 50.145,25 ευρώ θα καλυφθεί εξ ιδίων πόρων του Δήμου Ξάνθης.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι η διαδικασία δημοπράτησης για την αναβάθμιση των σχολικών εγκαταστάσεων, που εκτελείται από ιδίους πόρους του Δήμου, ύψους 593.476 ευρώ, αποδεικνύοντας ότι ο Δήμος Ξάνθης συνεχίζει με συνέπεια να θέτει τον τομέα της εκπαίδευσης στην κορυφή της ατζέντας των προτεραιοτήτων του, με τη διάθεση συνολικά πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ για έργα, που αφορούν τη σχολική στέγη.