Στο Δημαρχείο Ξάνθης συνεδρίασε το πρωί της Παρασκευής το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, υπό την Προεδρεία του Γιώργου Πατούλη, μετά από πρόσκληση του Δήμου Ξάνθης που έγινε ομόφωνα αποδεκτή.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατουλης σημείωσε ότι είναι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται στην Ξάνθη για μια ακόμη φορά και μεγάλη χαρά αποδέχτηκε και εισηγήθηκε τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ στην Ξάνθη.

Η πολιτική προστασία μετά τα πρόσφατα γεγονότα τέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης με τους Δήμους να αναζητούν το σχεδιασμό για την επόμενη μέρα, που σκοπεύουν να παρουσιάσουν στην προσεχη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.  Παράλληλα στην Έκθεση θα παρουσιαστεί το σχέδιο της ΚΕΔΕ για την καινοτομία και τη νέα γενιά, ως ένα όχημα για τη δημιουργια έξυπνων πόλεων» όπως σημείωσε ο Γ. Πατούλης.

Κριτική των Δημάρχων στον Κλεισθένη

Δεν έλλειψε η κριτική των Δημάρχων στο σχέδιο Κλεισθένης και την απλή αναλογική με τον Πρόεδρο να δηλώνει ότι μετά την  αποχώρηση του Πάνου Σκουρλέτη από το Υπουργείο Εσωτερικών ευελπιστεί ότι θα βρεθεί καλή φόρμουλα επικοινωνίας με το νέο Υπουργό καθώς είχαν μια πολύ αξιοπρεπή συνεργασία για τη διαχείριση του ΕΣΠΑ. Ως προς το νέο Υφυπουργό, αρμόδιο για το ΕΣΠΑ που είναι ο Ξανθιώτης Στάθηκς Γιαννακίδης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, εκτίμησε ότι θα συνεστεί η εύρυθμη  συνεργασία και ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Τη συνεδρίαση άνοιξε ο Δήμαρχος Ξάνθης ο οποίος αναφερθηκε στην κρίσιμη συγκυρία κατά την οποία η πόλη και η περιφέρεια υποδέχονται τη συνεδρίαση με σοβαρά ζητήματα τόσο για τη χώρα όσο και την αυτοδιοίκηση  να βρίσκονται στο προσκήνιο.

Τιμώμενο πρόσωπο ο Μ. Στυλιανίδης

Τιμώμενο πρόσωπο της συνεδρίασης υπήρξε ο τέως Δημαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης,  στον οποίο δόθηκε ο λόγος και έγινε δεκτός με πολλά χειροκροτήματα ενώ εξέφρασε τη χαρά του βρέθηκε ανάμεσα σε καλούς φίλους της αυτοδιοίκησης, με τους οποίους συνεργάστηκε για πολλά χρόνια.

Στο περιθωριο της συνεδρίασης ο Δήμαρχος παρέδωσε στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ ένα αντιγραφό του πύργου ορολογίου της Ξάνθης ενώ αντίστοιχα η ΚΕΔΕ επέδωσε στο Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο αναμνηστικό ευχαριστώντας για τη φιλοξενία.

Στο περιθώριο της παρουσίας του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ θα επισκεφθεί και άλλες δημοτικές ενότητες ενώ θα παραστεί στην έναρξη των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης.