Χρώμα ποδηλάτου θα έχει για άλλη μια χρονιά η Ξάνθη το πρώτο Σαββατοκύριακο των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης με το Πανελλήνιο αγώνα ατομικής χρονομέτρσης που διοργανώνει ΠΗΓΑΣΟΣ, κλείνοντας 20 χρόνια ζωής.

Μια μέρα πριν, το Σάββατο στις 5 μ.μ. γίνεται στη Νεάπολη, πίσω από το Γηροκομείο, ο αγώνας παιδικών κατηγοριών Την Κυριακή θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί ο αγώνας ατομικής χρονομέτρησης όλων των κατηγοριών στο Μυρωδάτο. Για το λόγο αυτό

Όπως σημειώνει σε δήλωσή του στη ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ο Πρόεδρος του Πήγασου Αφεντούλης Τσακιρίδης, ο Πήγασος για άλλη μια χρονιά αποδέχτηκε την πρόταση της Ένωσης Σωματείων Βορείου Ελλάδος και διοργανώνει τον αγώνα με τη συμπαράσταση του Δήμου Ξάνθης, του Δήμου Αβδήρων και του Κέντρου Πολιτισμού στο πλαίσιο των Γιορτών.

Οι συμμετοχές ξεπερνούν τις 150 και μαζί με προπονητές, γονείς και συνοδούς, είναι μεγάλο ο όγκος των επισκεπτών που βρίσκονται στην Ξάνθη για το διήμερο. Πάντως εκφράζει και την πικρία του για το γεγονός ότι ο παιδικός αγώνας δεν θα γίνει στην πόλη καθώς δεν επετράπη από την Α.Δ. Ξάνθης.

Εξάλλου, την Κυριακή, λόγω του αγώνα, η παραλιακή οδός από τη διασταύρωση μέχρι την παραλία Μυρωδάτου θα είναι κλειστή από τις 10 μέχρι τις 2 και από  τις 4 μέχρι τις 6 και η κίνηση των λουομένων θα γίνει μέσω της Σκάλας Αβδήρων.