Φωτιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης μπαταριών της SUNLIGHT στην Κομοτηνή ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης, λίγο πριν τις 9 πμ. 

Στο εργοστάσιο που βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής έχουν σπεύσει οχήματα και προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής και της ΒΙΠΕ Κομοτηνής καθώς και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, o Δήμαρχος Κομοτηνής Γ. Πετρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Τσαλικίδης και άλλα στελέχη.

Στις 10 η πυροσβεστική είχε περιορίσει και κατασβέσει τη φωτιά πριν επεκταθεί και συνέχισε τις ρίψεις νερού για την αποτροπή αναζοπυρώσεων. Η φωτιά προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές στο τμήμα αποθήκευσης υλικού και κάηκαν κυρίως υλικά πολυεορεθάνης. Δεν υπήρξε καύση επικίνδυνων υλικών και βαρέων μετάλλων αλλά για προληπτικούς λόγους θα ακολουθήσουν μετρήσεις στην ατμόσφαιρα της περιοχής.

Όπως δήλωσε ο Διευθυντής της ΕΤΒΑ στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής Βασίλης Ντάφος, σε δήλωσή του στην ΕΡΤ και τη Βασιλική Μαχαίρα, η Πυροσβεστική είχε τη δυνατότητα να συνδεθεί με την υποδομή της ΒΙΠΕ για την άμεση πυρόσβεση σε αυτές τις περιπτώσεις και σε 5 κρουνούες με δυνατότητα παροχής επαρκούς ποσότητας νερού.

 

Το εργοστάσιο και η εταιρία

Το εργοστάσιο της Sunlight στην Κομοτηνή για την ανακύκλωση των μπαταριών μολυβδου είναι το πλέον σύγχρονο της Ευρώπης ενώ υπάγεται σε πολύ αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας και μόλις το Μάρτιο είχε πραγματοποιηθεί μεγάλης έκτασης άσκηση για την πυρασφάλεια.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρία τονίζει:

Κατασβέστηκε άμεσα η μικρής έκτασης φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί στις 8.45 από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε υποστηρικτική αποθήκη της μονάδας ανακύκλωσης μπαταριών, SUNIGHT RECYCLING, στην Κομοτηνή.

 Στο σημείο κατέφθασε η Πυροσβεστική με 3 πυροσβεστικά οχήματα.  Δεν έχουν προκληθεί σοβαρές υλικές ζημιές.

Φωτογραφίες: Γ. Δάφνης