H πρώτη κοπέλα από το Δροσερό Ξάνθης, που καταφέρνει να φτάσει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και μάλιστα σε μια πολύ καλή σχολή, έχει μια επίσης ενδιαφέρουσα ιστορία που την ακολουθεί. 

Η Αλή Ογλού Βιζδάν, μετά την ανακοίνωση των βάσεων, πέτυχε την εισαγωγή της στη Φιλολογία του Ρεθύμνου με μια πολύ καλή επίδοση και είναι η πρώτη κοπέλα από τον υποβαθμισμένο οικισμό που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της επιτυχίας, πρέπει να συνυπολογίσει ότι τα κορίτσια του οικισμού φτάνουν συνήθως μέχρι το Γυμνάσιο και δεν παρακολουθύν το Λύκειο, ενώ ακόμη και αυτό μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν κατάκτηση.

Ο πατέρας της ήταν ο πρώτος νηπιαγωγός του Δροσερού !

Τα κάστρα υπάρχουν για να πέφτουν, όμως φαίνεται ότι στην οικογένεια της Βιζδάν η δίψα για γνώση και η προσπάθεια για να καταρρίπτει στόχους έχει παρελθόν. Η Βιζδάν είναι η κόρη του Αλή Ογλού Γιουγκέρ, του ανθρώπου που πριν από 19 χρόνια, κατάφερε να σπάσει τα στερεότυπα και με μεγάλη και επίπονη προσπάθεια να τελειώσει το σχολείο και μάλιστα, να πετύχει ως Νηπιαγωγός. Ήταν μόλις ο δεύτερος από το Δροσερό.

Σήμερα  κάνει μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας στο Δροσερο προσπαθώντας να μεταλαμπαδεύσει στα παιδιά του εξαθλιωμένου οικισμού των ρομά τις ίδιες αρχές και την ίδια αγάπη για τη γνώση. Σίγουρα το απέδειξε με την κόρη του και δικαιολογημένα αισθάνεται διπλά χαρούμενος για την επιτυχία της Βιζδάν. Όπως και όλη η οικογένεια.

Διαβάστε αύριο στο X2: Τι λέει η οικογένεια και η Βιζδάν για την επιτυχία