Μέσω εφαρμογών από το τηλέφωνο ή με αγορά χρόνου, το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της Ξάνθης θα καταργήσει σταδιακά το συμβατικό σύστημα με κερματοδέκτες. Οι οδηγοί δεν θα αναρτούν κανένα αποδεικτικό στο αυτοκίνητο καθώς η θέση και πινακίδα θα καταχωρούνται ηλεκτρονικά ενώ θα διευκολυνθεί η αστυνόμευση αλλά και η εφαρμογή στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης

Smart phones και αγορά χρόνου

Πιο αναλυτικά, με τηνεγκατάσταση νέου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης του Δήμου Ξάνθης, με βάση τη σχετική προκήρυξη του έργου, προβλέπεται παρκάρισμα μέσω εφαρμογής smart phone όπου ο πολίτης δηλώνει την πινακίδα του και έχει ένα “πορτοφόλι”, από το οποίο ξοδεύει χρήματα για παρκάρει, είτε μέσω αγοράς χρόνου από περίπτερο, όπως ακριβώς με τις κάρτες κινητής τηλεφωνίας. Και στις δύο περιπτώσεις η δημοτική αστυνομία έχει στη βάση της τα στοιχεία των χρεώσεων όπως και η συσκευή που θα διαθέτουν οι υπάλληλοι, αναφέρει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος.

Ειδική μέριμνα για την Παλιά Πόλη

Ειδικά μέριμνα λαμβάνεται για την Παλιά Πόλη καθώς με την εγκατάσταση του συστήματος, θα γίνει η παράλληλη εφαρμογή της στάθμευσης για μόνιμους κατοίκους τους παραδοσιακού οικισμού.  Όπως δηλώνει ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, με το νέο σύστημα η αστυνόμευση είναι ευκολότερη και με λιγότερα άτομα καθώς οι περισσότερες ενέργειες γίνονται ηλεκτρονικά και καταχωρούνται στη βάση του Δήμου.

Πάντως, για μερικούς μήνες θα συνεχίσει να λειτουργεί παράλληλα ως μεταβατική φάση, και το παλιό σύστημα με τους κερματοδέκτες.